Stonehenge

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

5000 jaar geleden in Amesbury

Stonehenge,
Groot-Brittannië


Op reis in Zuid-Engeland wilde ik graag Stone Henge bezoeken, het beroemde monument uit zo’n 3100 jaar voor Christus.
Stone Henge blijkt onderdeel te zijn geweest van een veel groter geheel. Archeologen stuitten in 2015 bij Amesbury op zeventien onbekende kapellen en honderden andere archeologische zaken zoals kleinere monumenten. Men had al ontdekt dat de grote stenen van Stonehenge oorspronkelijk een cirkel of een C vormden.
Het onderzoek van de bodem begon al in 2011. Er werd een terrein van twaalf vierkante kilometer rond Stonehenge met radarapparatuur in kaart gebracht.Door eerder bodemonderzoek waren twee lange sleuven gelokaliseerd die met de stand van de zon te maken hebben. De ene sleuf ligt op 21 juni in de lijn van zonsopgang en de andere op dezelfde dag in lijn met de zonsondergang. De sleuven kruisen elkaar op de plek waar later Stonehenge werd gebouwd. Ze werden vierhonderd jaar voor Stonehenge gegraven. (Bron The Guardian)

En nu sta ik met deze Indische Brit hier. We zijn onder de indruk.
Tips:
-Reserveer je kaartjes vooraf via internet en kies om de drukte te ontlopen, het eerste of het laatste tijdstip dat je naar binnen kunt. Je mag zolang blijven als je wilt.
-Loop bij de site rechtsom. Audiotours beginnen links.
-Bekijk het museum, je maakt daar Stone Henge in alle seizoenen mee en je ziet hoe de mensen uit de Steentijd leefden. Buiten is een kleine nederzetting nagebouwd.
-Stone Henge is onderdeel van de National Trust. Als je van plan bent om nog meer historische plaatsen te bezoeken, raad ik je aan een National Trustpas aan te schaffen. Met drie bezoeken heb je hem al terugverdiend.