Belfast

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

10:00 am. pubtime

Belfast,
Groot-Brittannië


The Crown Bar, ook wel The Crown liqour Saloon is waarschijnlijk de meest populaire bar voor bezoekers van Belfast. Het is een Victoriaans Gin Palace in handen van de National Trust en wordt beheerd door Mitchells & Butlers plc.
The Crown Liquor Saloon in Great Victoria Street, Belfast is een van de Victoriaanse gin paleizen die vroeger floreerde in de industriële steden van Groot-Brittannië. Vandaag prachtig bewaard gebleven en eigendom van de National Trust, is de kroon nog steeds goed gebruikt door de mensen van Belfast. 's Morgens om 10:00 al bommetje vol !! Iedereen al lekker aan de "Guinness", en mij smaakte hij ook al bijzonder goed moet ik toegeven :))
en 's Avonds mudje vol, als de traditionele Ierse Folks-muziek ten gehore wordt gebracht.....gezellig toch !!!!!De Kroon gaat terug tot 1826, toen de eerste trein liep van Belfast naar Lisburn. Het was toen bekend als de Railway Tavern en eigendom was van Felix O'Hanlon, hij verkocht het aan Michael Flanagan, maar het was zoon van Michael, Patrick, die bestemd was om het bekend te maken. Een student van de architectuur, reisde hij veel, en was onder de indruk van wat hij zag !