Rhodos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Achterland van Kolymbia

Rhodos,
Griekenland


Bij Rhodos denk je al snel aan een ontspannende vakantie doordrenkt van zonnebrandcrème en Ouzo. Het eiland heeft voor wie een beetje de moeite neemt, ook heel andere gezichten te bieden. De binnenlanden zijn bergachtig en groen; veel ruiger dan je zou verwachten. Bovendien vind je hier authentieke dorpjes waar je nauwelijks iets merkt van het toerisme dat al decennialang het imago van het eiland bepaalt.

Op de foto zie je het achterland van badplaats Kolymbia. Op zichzelf is dit dorp aan de oostkust slechts een verzameling huizen en voornamelijk resorts. Alleen het haventje is wel aardig om te zien. Toch is dit dorp wel een goede uitvalsbasis om de rest van het eiland (bijvoorbeeld per huurauto) te verkennen. Je bent vanaf hier in een half uur in de hoofdstad (noordwaarts) evenals in het mooie dorp Lindos (zuidwaarts).

Vanaf mijn resort wandelde ik een stukje tegen de helling omhoog, waar ik dit landschap zag. Wanneer je hier helemaal naar boven klautert (het is geen comfortabel wandelpad, je bent gewaarschuwd) kom je uit bij het mooie Tsambika-klooster, vanwaar je een prachtig uitzicht schijnt te hebben.