België

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

België image

Dagje naar Antwerpen met de trein

België
Europa
EenReiziger

Dagje naar Antwerpen met de trein

Eind oktober begon de reisdrang toch weer op te borrelen, waarop wij direct treinkaartjes hebben aangeschaft. Dit is voor ons altijd een leuk begin, want dan kunnen we het niet meer uitstellen en worden er allerlei dingen gepland. 

In de ochtend van zaterdag 9 november was het dan eindelijk zover. Hebben de trein naar Amsterdam Centraal gepakt, waar wij op een directe InterCity Brussel naar Antwerpen zijn gestapt. De trein naar Antwerpen is goed te doen, want met een reistijd van slechts 1.53 uur kom je aan op Antwerpen Centraal. In Nederland maakt de trein 3 tussenstops; Schiphol, Rotterdam en Breda. In België stopt de trein enkel op station Noorderkempen, waarna je naar Antwerpen afreist. 

MAS in Antwerpen!

Allereerst hadden wij ons voorgenomen om een aantal musea te bezoeken. Voornamelijk omdat dit na het shoppen eigenlijk niet te doen is, want dan heb je minder energie en meer tassen. Wilde kunstmuseum KMSKA bezoeken, maar dit was vanwege renovatie helaas gesloten. Vervolgens zijn wij langs de Schelde doorgelopen naar het Museum aan de Stroom (MAS). Een opvallend modern gebouw tussen de iets wat verouderde gebouwen.

Eenmaal binnen besef je dat het om een modern museum gaat. In het MAS worden alle verhalen en voorwerpen uit de haven en de omgeving van Antwerpen verzameld. Niet alles is daardoor even interessant, maar met iets minder dan 500 000 museumstukken is er voor ieder wat wils. Daarbij kom je aan het eind van het museum op het dak terecht met een prachtig panorama zicht over de stad. Iets wat voor iedereen een mooi moment oplevert.

Slenteren en Winkelen

Na het bezoek aan het MAS zijn wij direct richting het centrum gewandeld. Wij houden van wandelen, omdat je dan net even wat meer ziet. Daarbij zit alles lekker dicht bij elkaar in het centrum van Antwerpen. 

Allereerst zijn wij naar de drukke winkelstraat gelopen, waar wij voornamelijk hebben geslenterd en bezichtigd. Later zijn wij wat knusse straatjes ingelopen met lokale winkeltjes. Hier hebben wij een leuk kleurrijk potje gekocht voor in huis als herinnering van deze mooie dag. 

Hiermee kwam ons uitstapje tevens tot een einde. Na de aankoop zijn wij richting het station gewandeld. Eenmaal in de trein konden wij in stilte nog even bijkomen en nagenieten van de dag.