België

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

België image

Antwerpen Zoo

België
Europa
Belinda1812

Antwerpen Zoo

De wekker gezet op 07.30 uur. Ik was om 04.00 uur al klaar wakker, maar uiteindelijk toch weer in slaap gesukkeld, dus het geluid van de wekker was niet fijn. Anyway, douchen, spullen inpakken en uitchecken. Omdat we gaan ontbijt bij het hotel hadden geregeld, maar er tegen over een Fletcher hotel altijd een Mc Donalds zit, zijn we dus bij de Mac gaan ontbijten. Heerlijk: egg McMuffin, vers croissantje met aardbeienjam, smoothie van banaan en aardbeien en een lekkere bak thee.

Van Bergen op Zoom naar Antwerpen gereden. Eerst nog gekeken of we er met de auto wel in mochten, want Antwerpen controleert scherp op milieu-eisen. Kenteken gecheckt via internet, niks aan de hand. Voordeel van een spiksplinter nieuwe auto, haha. Auto neergezet bij P+R Merksum, al was daar weinig informatie over te vinden. Geen idee hoe het zat met OV, dus maar gewoon een kaartje in de tram gekocht voor 3 euro per persoon. Rit van ongeveer 20 minuten, zette ons af op Meir, de grote winkelstraat van Antwerpen. Rondje gelopen, maar omdat we exact een jaar geleden ook in Antwerpen waren, was het rendez-vous gehalte wel heel erg groot. Zin in winkelen hadden we niet, dus besloten we om eindelijk een keer naar de Antwerpen Zoo te gaan. In bijna elke buitenlandse stad waar we heen gaan bezoeken we wel een dierentuin, maar die van Antwerpen was er nog nooit van gekomen. Het is te ver om even snel heen en weer te rijden, de stad vinden we op zo’n moment leuker en ook de entreeprijs van 28 euro hield ons vaak tegen. Maar nu was het een leuk alternatief. We waren er toch, hadden tijd zat en de stad lag niet in onze prioriteit. En we kregen geen spijt. Wat een mooie, oude dierentuin, midden in het centrum (de ingang ligt naast het treinstation) van Antwerpen. Qua bouw en ligging zeker te vergelijken met Artis, wat natuurlijk ook een bijzonder mooie dierentuin is qua ligging en historie. Voordeel van de Antwerpse Zoo is dat de route genummerd is. Het is niet zo dat je in een rechte lijn langs de hokken loopt (sommige dieren kom je via de route wel van 3 verschillende kanten tegen), maar het loopt wel heel makkelijk. Je hoeft niet telkens op je routemap te kijken waar je heen moet en of je iets al gezien hebt. Begonnen in de Vlindertuin en eindigden bij de flamingo’s. Leuk ook dat ze koala’s hebben, nijlpaarden en een aardvarken. Aquarium is ook zeker met Artis te vergelijken, al is dat wel wat groter. We hebben er ruim 3 uur rondgelopen. Het was behoorlijk druk en het was schitterend mooi weer. Als souvenir wat tasjes gekocht (die waren goedkoper dan ansichtkaarten) en een koelkastmagneet. Vooraf hadden we bij de Carrefour (een grote supermarkt) wat pistoletjes gekocht met kipkerrie salade en 2 flesjes Spa Fruit. Scheelde weer lunchen in een druk dierentuinrestaurant.

Rond 15.00 uur hadden we alles gezien, hadden geen zin om heel laat naar huis te gaan (i.v.m. eventuele file’s), maar uitgebreid de stad door hoefde van ons nou ook weer niet. Mooi compromis: we liepen langs de Meir terug naar het tram/metro station. Daar weer met het OV naar P+R waar we bij een andere Carrefour nog wat eten en drinken voor onderweg kochten. Toen terug, met een afslag missen en wat file onderweg bij Bergen op Zoom hebben we er 2,5 uur over gedaan voordat we weer in Zandvoort aankwamen.

Foto's

De ingang van Antwerpen Zoo ligt pal naast het treinstation, middenin de stad
De ingang van Antwerpen Zoo ligt pal naast het treinstation, middenin de stad
Belinda1812
Nijlpaarden zijn een van mijn favoriete dieren
Nijlpaarden zijn een van mijn favoriete dieren
Belinda1812