Belgische Ardennen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De sluiproute naar Noir Flohay

Belgische Ardennen,
België


Noir Flohay is één van de laatste stukken echte wildernis. Dit gebied vind je terug in de Belgische Ardennen op de Hoge Venen. Het gebied ligt tussen Eupen, Spa, Malmedy en Monschau. Wij sliepen een paar kilometer van De Hoge Venen. Wij sliepen in een hele mooi Cottage bij mensen die ook een B&B hadden - Wild Cat Cottage ( een aanrader - 300 mtr van De Hoge Venen).

Ik wilde heel graag Noir Flohay fotograferen maar dat was nog niet zo gemakkelijk. De eigenaar van de Cottage vertelde ons dat het soms heel tricky is om daar te komen. Je zakt soms tot aan je middel weg. Mijn vrouw vond het al wat minder, maar toch op weg gegaan. Prachtig om dit vast te leggen. Op de foto zie je het Noir Flohay van een afstand liggen. De mensen onder in de foto is de plek waar je het gebied in moet. Je loopt eerst de blauwe route en via een vlonder pad richting de bomen loop je richting de oversteekplek. Dan moet je goed opletten want je loopt het zo voorbij. Via verrotte planken en een gammele vlonder kom je er. Ik ging eerst langzaam er op staan en ik zakte wat weg kwam goed. Er liep een bevroren pad met ijs, sneeuw en rietpollen. Opletten want je je kan zomaar wegzakken.

Op deze plek had ik gevoel van een ontdekkingsreiziger wij waren op een moment maar met z'n 2 - zo gaaf in een uniek stukje natuur. Zo dichtbij huis.