Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drink with a view

Bangkok,
Thailand


Deze foto heb ik gemaakt vanaf het dak van de Eagles Nest Bar in Bangkok. Dit is de beroemde 'Tempel van de Dagenraad' of in het Engels 'Temple of Dawn'. In het Thais heet deze tempel 'Wat Arun'.

De Eagles nest bar zit bovenop het dak van het Sala Arun hotel in het oude gedeelte van Bangkok. Precies achter de beroemde Wat Pho met zijn liggende Budha en praktisch naast het Paleis van Bangkok. Het is echt een uniek boutique hotel met een restaurant op de begane grond en met kamers die uitzicht bieden op de Chao Praya rivier en Wat Arun. Het hotel lig op een half uur lopen of een 5 minuten Tuk Tuk trip van de beroemde 'Khao San Road'. Één van Bangkok's meest bekende straten met zijn marktjes, kraamtjes, eettentjes, barren, en terrassen. En waar iedereen je alles wilt verkopen van een t-shirt tot bierviltje en van een foto met een papegaai tot het eten van een stukje krokodil aan het spit. Het is de ultieme ekletische mix van geuren, locals, lawaai, beschonken twintigers op hun eesrste reis naar Zuid-oost Azië, gezinnen en koppeltjes dit gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid en chaos is een recept voor een geweldige avond. Er is hier altijd wat te zien, proeven en te beleven. Op zo'n 45 minuten lopen de andere kant uit van het hotel ligt Co van Kessel tours. Hier kun je prachtige fiets, boot en treintochten of een combinatie van alledrie maken door Bangkok. Het ligt midden in China town aan de rivier en wil je het echte Bangkok van de locals zien en beleven dan zijn deze tochten het meer dan waard, ook voor kinderen vanaf een jaar of 10 is dit goed te doen. De gidsen zijn uitstekend en grappig en je kijkt je ogen uit.

Wanneer je in de namiddag uitgeteld van een dag wandelen, fietsen, zweten en lawaai weer terugkomt in het hotel wacht de Eagles Nest bar op je met een ijskoude versnapering en een prachtig uitzicht. Na je drankje(s) is het natuurlijk tijd om iets te eten en op 100 meter ligt een uitstekend lokaal restaurantje genaamd 'Medium Rare Tha Tian'. In de avond is het enorm rustig in de straat met nagenoeg geen verkeer en rond 20:00 uur is dit het enige restaurant dat nog open is. Je eet er heerlijk lokaal en het heeft twee menu kaarten, 1 in het Engels en 1 in het Thais, wanneer je de Thaise menukaart vertaald staan er nog veel meer heerlijke gerechten op dan op de Engelse menukaart.

Kortom wil je midden in het hart van het oude Bangkok zijn, waar het er in de avond heerlijk rustig is met prachige uitzichten over de rivier en de Wat Arun dan is een verblijf in het Sala Arun hotel iets voor jou!