Singapore

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Singapore image

7x gratis in Singapore

Singapore
Azië
Leunie

7x gratis in Singapore

Grote steden bezoeken is vaak al duur genoeg. Hoewel  Singapore qua prijsniveau niet vergelijkbaar is met steden als Londen of Parijs, die veel duurder zijn, is het toch altijd leuk als je iets gratis kunt bezoeken. Daarom deze zeven gratis tips voor Singapore.

1. Kampong Glam
Arab Street en Haji Lane zijn de meest bekende straatjes van de Arabische wijk Kampong Glam. Het stikt er van de tapijten- en stoffenwinkels en eettentjes. De vrolijk gekleurde gevels maken het extra leuk om hier rond te lopen. En eerlijk is eerlijk: je waant je echt even in het Midden-Oosten als je door Bussorah Street recht op de Sultan Mosque af wandelt. Welke overigens ook gratis te bezoeken is.

2. Chinatown
Als je even een klein uitstapje naar een andere wereld wilt maken, ga dan naar Chinatown en beleef China voor een paar uurtjes. Als zodra je het metrostation uit loopt, ziet alles er zo anders uit dan de rest van de stad. Singapore’s oudste hindoe tempel Sri Mariammam is gratis te bezoeken ( een donatie wordt gewaardeerd als je foto’s wilt maken).

3. Singapore Merlion
Hét symbool van Singapore: de merlion. De kop van een lion en de onderkant van een mermaid en voilà: merlion! Deze waterspuwer aan het begin van de Singapore River combineer je gemakkelijk met een bezoek aan Marina Bay, de Esplanade en Gardens by the Bay. Allemaal gratis!

4. Voor de liefhebber van groen
Het zal je verbazen hoeveel groen er te vinden is in de stad. Naast de gebruikelijke stadsparken en prachtige bomen in de straten die voor de broodnodige verkoeling zorgen.
Het prachtige Gardens by the Bay is op loopafstand van het wereldberoemde Marina Bay Sands hotel. Het gehele buitengedeelte is gratis te bezoeken (m.u.v. de Skyway). Tip: ga twee keer. Eén keer overdag om de bloemen en planten te bewonderen en één keer in de avond als de Supertree Grove mooi verlicht is. 
Ook het MacRitchie Reservoir met z’n spannende hangbrug TreeTop Walk is gratis te bezoeken. Evenals de Singapore Botanic Garden en het Bukit Timah Nature Reserve.

5. Sentosa Island
Je kunt het eiland Sentosa op verschillende manieren betreden, maar er is er maar één gratis en dat is: te voet. Vanaf het winkelcentrum VivoCity wandel je via een overdekte boardwalk zo het eiland op. Op het eiland zijn tal van dingen te doen en te bezoeken. De meesten daarvan kosten geld, maar in ieder geval de stranden en the most southern point of continental Asia zijn gratis.

6. Singapore City Gallery
Ben je benieuwd hoe Singapore zich heeft ontwikkeld van rustig vissersdorp tot futuristische metropool? Wil je in één oogopslag het hart van de stad overzien? Of ben je benieuwd welke stedelijke ontwikkelingen er nog meer op stapel staan? Zoek dan de Singapore City Gallery op en bekijk de tentoonstellingen en een prachtig schaalmodel van het bruisende downtown.

7. Stadstours voor transitpassagiers
Heb je een transit op Changi Airport van meer dan 5,5 uur? Overweeg dan de (overigens ook heel leuke én gratis) faciliteiten van het vliegveld even achter je te laten en ga mee een 2,5 uur durende stadstour, speciaal voor transitpassagiers. Je kunt kiezen uit de Heritage Tour (dagelijks, 5x per dag) en de City Sights Tour (dagelijks, 2x per dag). Een en ander is te regelen via de website van Changi Airport.

Foto's

Gardens by the Bay
Gardens by the Bay
Leunie
Sultan Mosque in Kampong Glam
Sultan Mosque in Kampong Glam
Leunie
Chinatown
Chinatown
Leunie
Sentosa Island
Sentosa Island
Leunie
Bomen en ander groen zorgen voor veel schaduw
Bomen en ander groen zorgen voor veel schaduw
Leunie