Nepal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nepal image

Nepal

Nepal
Azië
Rhodaxx

reis (ver)bouwen

We zijn eruit!
Zuid-Afrika, Iran, Canada, Curacao en nog een paar landen heb ik in mijn verbeelding bereisd de afgelopen weken.
Maar … het wordt Nepal. Bij de gedachte alleen al maakt mijn hart een sprongetje van blijdschap.
Ik wil weer struinen over de pleinen in Bakthapur en genieten van al die vriendelijke mensen die ik daar ontmoet heb.

We kunnen jammer genoeg maar twee weken weg en dat betekent dat we de reis vooraf plannen omdat het zonde van de tijd is om alles ter plekke te regelen. We spreken af dat ik deze klus op me neem. De voorpret kan beginnen. Ik bekijk foto’s, lees tips en reisverhalen en in mijn fantasie eet ik een lekkere curry in dat gezellige tentje op het dorpspleintje terwijl ik met handen en voeten babbel met de aardigste opa’s en oma’s van de wereld.
Ik verdiep me in allerlei mogelijke reisvormen, plaatsen en activiteiten en na de aanvraag van een viertal offertes komen de reacties binnen.

Nummer 1 schrijft: "we sturen je vraag door naar onze partner in België omdat je daar woont en die zal direct contact met je opnemen”.
Waarom zou ik een reactie van een partner uit België moeten krijgen terwijl je via internet over alle grenzen heen kunt werken? De Belgische partner heeft overigens nooit gereageerd! Misschien op onderzoek uit in Nepal?

Nummer 2 biedt een mooi programma en goeie prijs. Dit is bijna de perfecte reis voor ons. Bijna….. want op het moment dat ik vertel dat we ervoor gaan als ze de reis twee dagen verlengen en er een bezoek aan Bandipur aanknopen krijg ik als antwoord dat dat niet mogelijk is omdat die bouwsteen niet in hun pakket zit. Metsel hem er dan in zou ik zeggen, je wilt toch reizen verkopen? Maar nee, dat kan helaas niet.

Nummer 3 heeft een mooie reis, maar waarom is deze reis bijna twee keer zo duur als de reis van nummer 2 terwijl de hotels qua standaard hetzelfde zijn? Bovendien reizen we een groot gedeelte per openbaar vervoer, waaronder een binnenlandse vlucht voor een paar honderd km met een maatschappij die om veiligheidsredenen niet in Europa mag vliegen.

Nummer 4 belt me op en geeft me groot gelijk dat ik naar Nepal ga! Zou zij ook doen als ze mij was!
Als ik desgevraagd uitleg dat ik beslist niet in 4 sterren hotels wil overnachten maar dat ik het wel prettig vind dat er een bepaalde, liefst Nepalese sfeer is zoals bijvoorbeeld The Old Inn in Bandipur krijg ik weer volmondig groot gelijk! Twee dagen daarna krijg ik een programma voorgeschoteld met onpersoonlijke, lelijke, grote hotels aan de rand van de stad.

Nummer 5 biedt een mooi programma en heeft een bouwsteen waarbij we een paar dagen in de natuur aan de grens van Tibet verblijven in een afgelegen resort met tenten waar we sportief bezig kunnen zijn en ook lekker kunnen relaxen.
Ik word enthousiast van het aanbod en ga informeren of er ook nog wat valt te verbouwen.
We willen naar aanleiding van een tip op Columbus graag wandelen van Nargakot naar Bhaktapur.
Verder heb ik hele leuke hotelletjes ontdekt waar we graag willen slapen en in bepaalde plaatsen willen we langer blijven en in andere weer wat korter.
Er ontstaat een mailcontact met Saskia bestaande uit voorstellen en tegenvoorstellen.
Er wordt steeds heel snel gereageerd en Saskia stelt zich ongelofelijk flexibel op. Ook op het moment dat we bij nader inzien toch weer van plaats en hotel willen veranderen en ik dat bijna niet meer aan haar durf te mailen, maar het toch doe.
Na een aantal dagen hebben we een reis precies zoals we het willen met de hotels die we leuk vinden.
En last but nog least: de prijs van de reis is, dankzij het speurwerk van Saskia naar aanbiedingen van tickets, zelfs onder ons beoogde budget gebleven.
Bravo en dank Saskia van Outsight Travel! Zo kan het dus ook!

Nog een paar maanden en dan ga ik kijken hoe het met de dames op deze foto gesteld is!