West Maleisie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paradijs op aarde

West Maleisie,
Maleisië


Na drie weken trekken door de tropische jungle van Borneo en de highlights van West-Maleisië, is Pangkor Laut Resort - op het gelijknamige privé-eilandje voor de kust - onze laatste stop. De naam van het eiland komt voor uit het Thaise 'Pang Ko', dat prachtig eiland betekent. En daar is niets teveel aan gezegd.

Het resort heeft fantastische suites, waarvan de midden in zee gelegen watervilla's uiteraard de fraaiste in de wijde omgeving zijn. En dat heeft ook een keerzijde: Pangkor Laut trekt door zijn bounty-uitstraling ook dagjesmensen aan die vanaf het grotere buureiland met kleine bootjes komen gluren.

Dit is verder dan ook het enige minpunt. Het resort heeft 7 fantastische restaurants, waarvan die van Uncle Lim (een 80-jarige kok, die nog elke avond in de keuken staat) de absolute topper is. De duckrolls zijn niet te versmaden. Overdag is het goed toeven aan het privé-strand van Emerald Bay, al vaak uitgeroepen tot mooiste strand van Maleisië.

Qua wildlife kom je hier ook aan je trekken: heel veel neushoornvogels, vliegende vossen en varanen kun je hier van zeer dichtbij fotograferen.

En oh ja, de zonsondergangen hier bezorgen je echt het gevoel in het paradijs op aarde te zijn.