West Maleisie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duiken Pulau Perhentian

West Maleisie,
Maleisië


Met twee vrienden was ik op Perhentia Island. Zij hebben vooral op het strand gelegen en ik heb vooral gedoken!
Het is echt een aanrader om te duiken. Twee jaar geleden was ik er ook geweest, maar ik vond het nu nog mooier! En volgens mij gaan meestal duikplekken achteruit. Misschien komt het omdat ik inmiddels een stuk meer ervaren ben?!

Duiken is hier echt fantastisch. In het kort zal ik een aantal duikplekken beschrijven.

T3 (Terumba Tiga). Hier vind je heel veel 'gangetjes' waar je doorheen kan zwemmen. Ze gaan hier ook heen met OW divers, maar ik vind dat je wel een beetje ervaren moet zijn en iniedergeval goed je drijfvermogen onder controle moet hebben. Sommige doorzwem-gangetjes zijn redelijk smal! Door deze gangen is het vooral een adventure-dive. Maar ook boven op de rotsen is er heel veel koraal! (vooral zacht-koraal). Dit is echt prachtig! Ook zijn er veel vissen.

Temple of the Sea (Tokong Laut). Hier moet je echt gedoken hebben. Er zijn hier zoveel soorten vissen te zien (allerlei soorten anemonefishes, bamboosharks, coral cat sharks, scorpionfish, heel veel blue spotted stingray and blue spotted ribbontail ray, triggerfishes, blue ringed angelfish en als je geluk hebt black tip reef sharks).

Sugar Wreck (Kapal Gula). Een wrakduik met ook veel vissen. Let op: je kan ook 'in' het wrak. Op een gegeven moment kom je dan in een soort van 'luchtbel' waar je je regulator uit kan doen. NIET DOEN; deze lucht is heel erg slecht!! Dus wat de divemaster ook zegt; gewoon inhouden!

D'Lagoon. Deze plek vind ik vooral indrukwekkend omdat er Jenkin's Whiprays leven! Als je ooit manta's hebt gezien, dan vind je dit misschien niet interessant. Het zijn roggen die tot 2 meter groot kunnen worden. Ik vond het echt super!

T3 + Temple of the sea hebben mijn voorkeur!

Welke duikschool? Ga zelf kijken en ga met die duikschool in zee waar je je goed bij voelt!
Ik heb gekozen voor Sunlight Divers (zowel op Coral Bay als Long Beach). Het is een kleinere duikschool, waar ze aandacht voor elk individu hebben. Je betaald 75 RM (15€) per duik. (zomer 2009)

Pulau Perhentian is oa. te bereiken met de nachttrein; Kuala Lumpur - Tanah Merah. Vanaf TM kan je een taxi (privé transport) nemen naar Kuala Besut (de havenplaats waarvandaan de bootjes naar de Perhentian gaan). Onze voorkeur heeft de nachttrein; je slaapt prima en je bent geen vakantie dag kwijt!