Flores

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Komodovaraan in het wild.

Flores,
Indonesië


Komodovaraan gezien?! Ja nou en of, maar het hele reservaat is op sommige tijdstippen alleen een mooi verhaal.
De rangers geven je het gevoel alsof je ieder moment ten prooi kan vallen aan dit bloeddorstige prehistorische monster, terwijl in werkelijkheid, zij heel goed weten, dat op bepaalde tijdstippen van de dag het dier zo'n 'last' heeft van de warmte, dat hij niet vooruit te branden is. En dus zeker geen toersten gaat oppeuzelen.

Dit doet niets af aan de 'horror' van de wandeling door het droge en bloedhete park en de aanvankelijke gedachte dat het levensgevaarlijk is om alleen op stap te gaan.
Gewapend met een drietand lopen de rangers met je mee. Een voor en een achter je. Want, je weet natuurlijk maar nooit!
Wij zagen 2 baby varanen en dat was echt een gelukje, daarna niets meer..... Als je dan uiteindelijk bij het restaurant terugkomt, ligt daar in de schaduw de 'huisvaraan' .
Een enorm griezelig monster, die je zeker niet van te dichtbij moet benaderen. Ik zakte even door de knieeën om zijn kop goed in beeld te krijgen. Helemaal gerust was ik niet, want al lag hij rustig, zijn ogen hielden mij nauwlettend in de gaten.; zo ook de ranger.
We hebben het hier toch over een paar meter groot monster, die je met een beet een rit naar een ander eiland kan bezorgen. Zijn bek heeft zoveel bacteriën, dat je met een spurt een antiobiotica infuus nodig hebt om het te kunnen overleven. brrrrrr..... al met al toch een leuke belevenis.