Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Bohol

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Bohol

We vliegen naar Cebu om vervolgens de boot te pakken naar Bohol. Gelijk als je de haven uit loopt wordt je aangesproken en achtervolgd door taxi chauffeurs. Alleen al de manier waarop wil ik niet met ze mee. We besluiten een trike te pakken. Volgens hem is 't een half uur rijden naar loboc. 

De meeste mensen gaan naar panglao maar wij willen niet zo'n toeristische plek. We belanden na dik een uur met de trike bij ons huisje. Het meest schattige bamboe huisje dat ik ooit heb gezien. Klein maar fijn en alles zit erin wat je nodig hebt. Het is al donker, checken in, eten wat en gaan naar bed. 

De volgende ochtend zagen we pas echt wat een mooi plekje dit is. Direct aan de rivier, er staan 4 huisjes op het terrein. Lekker kleinschalig. Ontzettend vriendelijk personeel, heerlijk eten en we krijgen goede tips.

Uiteraard gaan we weer met de motor op pad om het eiland te verkennen na een goed ontbijt. Op de een of andere manier hebben we allebei niet direct een klik met dit eiland. Misschien zijn we ook wat verwend want we hebben al zoveel prachtige wegen gezien. We bezoeken de chocolate hills. Deze zijn mooi om te zien. Proberen wat foto's te maken zonder er 100 chinezen op te krijgen, verder bezoeken we 2 watervallen. De 1 is echt prachtig, the twin falls. We zoeken verkoeling en rijden daarna door naar "secret beach", deze plek hadden we op het internet ergens gevonden. Een aardige klim naar beneden en dan kom je op 't meest prachtige strand aan.

Er zit een local guide met 2 gasten en zijn erg verbaasd ons hier te treffen. Aangezien niemand deze plek ooit weet te vinden. We nemen een duik in de zee en genieten van de rust samen. Bij ons verblijf kan je een kano huren. Helaas zonder stuurman dus we moeten het echt zelf doen. Dit gaat boven verwachting goed en de rivier is schitterend. Wat mij betreft een goed staaltje teamwork. We peddelen over een prachtige rivier tussen al t groen om ons heen. De volgende dag reizen we af naar Siquijor. We boeken een glamping, Fantastisch! 

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2