Filipijnen image

Filipijnen


Reisgids

Filipijnen
Azië
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Filipijnen bestaan uit ruim 7000 tropische eilandjes en is daarmee één van de schatten van Zuidoost-Azië. Ongeveer 1000 eilanden hiervan zijn bewoond. Er wonen meer dan 98 miljoen mensen. Het land kent een tropisch klimaat.

De hoofdstad Manilla is ook niet zo heel bijzonder. In het oude deel van Manilla vind je het oude Spaanse koloniale district genaamd Intramuros, met kerken en villa’s. Fort Santiago is het interessantste bouwwerk, waar je binnen kunt rond wandelen of even ontspannen in de tuin zitten. In het Rizal Park worden vaak evenementen gehouden, dus het is altijd de moeite waard te kijken wat er te doen is. Winkelen en uitgaan kun je in Manila goed. Heb je de stad wel gezien? Maak dan een uitstapje naar Tagatay waar je spectaculair uitzicht hebt over de Taal vulkaan en Lake Taal.

De Filipijnen moeten het vooral hebben van de veelzijdigheid van de natuur. Ze hebben ontzettend veel te bieden qua natuur: de eilanden zijn omringd met koraalriffen waardoor het een van de beste duikspots is. Er zijn ondergrondse rivieren, kalksteenformaties, grotten en ongerepte stukken regenwoud.

Op het eiland Palawan is er nog geen massatoerisme te vinden. De hoofdstad Puerto Princesa is minder chaotisch als andere steden. Een van de populairste attracties is de tocht door Underground River gelegen in het St. Paul’s Subterranean River NP. Het park kan je bereiken vanaf Sabang op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad. Eilandhoppen begint op Palawan en het handigst is om een boottaxi te pakken. Hop vooral naar de Bacuit Archipel, met mooie stranden en kristalhelder water. De eilanden Cadlao Island en Big Lagoon moet je ook niet overslaan. Voor duikliefhebbers is Busuanga eiland een geliefde regio. Op de bodem van de zee kun je namelijk Japanse marineschepen vinden die in de Tweede Wereldoorlog zijn gezonken.  

Een van de populairste eilanden is Boracay, waar je een combinatie van schitterende stranden vind, bruisend uitgaansleven en voldoende activiteiten. Het aantal hotels en resorts nemen steeds meer toe, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Boracay is echter prachtig. White Beach is met zijn witte stranden het middelpunt. Zwemmen, duiken, kitesurfen, zonnen … het kan er allemaal.

In de provincie Cebu vind je Cebu City waar Fort San Pedro een interessante bezienswaardigheid is. Vanaf de stad heb je goede verbindingen naar andere plekken en eilanden, zoals het dorpje Moalboal en Bantanyan eiland.

Genoeg te doen en te zien dus voor de avontuurlijke reiziger die houdt van ‘ongewone’ bestemmingen. Daarnaast zorgt de bevolking ervoor dat de Filipijnen uniek zijn.

Wat zegt de community

(8)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

varen door de prachtige Bacuit archipel
varen door de prachtige Bacuit archipel
Palawan
Antwan
Malapascua zonsondergang
Malapascua zonsondergang
Cebu
Dragonfly

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor de Filipijnen:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Filipijnen kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Filipijnse peso (PHP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari  – Nieuwjaarsdag

  25 februari 2015 – People Power Day
  People Power Day wordt jaarlijks gevierd en is verbonden met de verkiezingen van president Ferdinand Marcos in februari 1986. De verkiezingen eindigden in demonstraties en protesten.

  Maart/April - Goede Vrijdag
  Herdenking van de kruisiging van Jezus.

  Maart/April– Pasen

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  14 mei – Hemelvaartsdag
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

  25 mei 2015 – Pinksteren
  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  12 juni  – Onafhankelijkheidsdag
  Herdenking van de dag dat de Filipijnen onafhankelijk werd van Spanje in 1898.

  21 augustus 2015 – Ninoy Aquino dag
  Herdenking van senator Benigno Ninoy Aquino die op 21 augustus 1983 werd vermoord.

  31 augustus 2015 – Dag van de Helden
  Dag om de nationale helden te eren die voor de vrijheid gevochten hebben. 

  1 november  – Allerheiligen
  Dag dat alle Rooms-Katholieke heiligen worden vereerd en herdacht.

  30 november – Bonifacio dag
  Viering van de verjaardag van een van de Filippijnense grootste helden, Andrés Bonifacio.

  Sinolug Festival
  Eén van de grootste en kleurrijkste festivals van Filipijnen wordt elk jaar de derde zondag van januari gevierd in Cebu City. Het feest ter ere van Santo Niño (zoon van Jezus) is een dansritueel dat het verleden en bekering tot het Christendom van de Cebuano’s herdenkt. Alle straten lopen vol met dansende mensen in feestelijk gekleurde kostuums.

 • Filipijnen – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Filipijnen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Filipijnen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type C
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Filipijnen is Manilla.
  Het oppervlak van Filipijnen is 40% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Filipijns, Engels.