China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

China

China
Azië
Schenkel

Chinezen in China

Na enige keren gezellig met de groep en de reisleidster uit eten tezijn geweest ,besloten wij in Xi-an met zijn vieren tegaan eten.Een paar straten van ons hotel waren volgens onze Chinese gids wel wat leuke eethuisjes maar om daar tekomen moeten we eerst een drukke straat oversteken in het donker en dat is een gevaar opzich!
Eerst maar eens langs alle eethuisjes lopen! En na een grondige inspectie bij een iets groter restaurant naar binnen gegaan,het is er druk en ziet er gezellig uit.
Bij binnen komst worden we met vele buigingen en lief glimlachend door een meisje begroet,waarna we gelijk naar boven geloods worden.We kijken nog eventjes beneden in de koelvitrine onder de toonbank daar zien we varkensoren,penissen ,staarten en andere voor ons onbekende producten liggen.

Boven komen we in een druk bezette jaren 80 stijl zaal met de voor Chinese bekende draaischijven en blanke Ikea stoelen,aan het plafond hangen kitscherige kroonluchters met led lampen erin.Alle gezichten in de zaal zijn op ons gericht en dat waren er veel.
Het meisje gaf ons allen een menukaart in chinese karakters waar we niets meekonden want daar snap je echt niks van.Al snel kwamen er andere serveersters bij die waarschijnlijk meer ervaring hadden met toeristen,maar helaas!Het bleek dat geen van hun het engels machtig was alleen bij het drink gebaar en het woord Cola kwam er iets beweging en in een mum van eentijd stond er een 1,5 liter fles Cola op tafel met 4 glaasjes.
Daarna kregen wij een plakkerige geplastificeerde menukaart met foto,s van kleine gerechtjes.We hebben maar gewoon een aantal van die gerechtjes aangewezen wat er lekker uitzag en toen maar afgewacht wat er komen ging.Maar binnen een kwartier werden er 4 a 5 gerechtjes geserveerd met witte rijst door ook weer 5 serveersters.Het eten smaakte overheerlijk en we hebben dat zo luiddruchtig mogelijk en al lachend en proostend gegeten want dat hoort erbij in China stille mensen hebben het niet naar hun zin volgens onze Chinese gids.
Toen we op onze manier in gebarentaal hadden duidelijk gemaakt dat we vol zaten kwam onze rekening op tafel(schrikken)We moesten 111Yuan betalen met z,n viertjes omgerekent is dit ongeveer 15 Euro we wilde een flinke fooi geven maar dat lukte ons niet hebben het toen maar op de tafel laten liggen.Maar onder aan de trap werden we ingehaald door 1 van de serveersters en die gaf het geld weer netjes aan ons terug.We hoorde later dat ze geen fooi mogen aannemen.

Iets verderop in de straat werden onze mannen geroepen door een Chinese dame die werkte bij een kapper met een rood licht(zie tip) Gelukkig is dat bij zwaaien gebleven!!!!!!!!