China image

China


Populaire bestemmingen

China
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in China

China kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen China naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in China. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(22)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Around the corner
Around the corner
Yunnan
Everlasting
Zhaojue tempel
Zhaojue tempel
Sichuan en Chongqing
Dragonfly
Op een rijtje
Op een rijtje
Yunnan
Gorke

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor China van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van China dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor China:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van China kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: yuan renminbi (CNY). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 18 februari tot 25 februariLente Feest (Chinees Nieuwjaar)
  Het Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lentefeest genoemd, is het belangrijkste festival voor de Chinese bevolking. Ieder jaar valt het op een andere datum afhankelijk van de nationale kalenderdagen. Chinezen staan erom bekend erg fanatiek en creatief met vuurwerk om te gaan.

  25 februariVerjaardag van iedereen (Yan Yat)
  Dit feest vindt meestal plaats op de zevende dag van het Lentefestival (meestal in februari). Bij de schepping van hemel en aarde werd op de zevende dag de mens werd geboren. Op deze dag is daarom iedereen jarig.

  27 februariVerjaardag van de Jade Keizer
  De Chinezen geloven dat oppergod Jadekeizer de heerser is over alle goden in de hemel. Op zijn verjaardag krijgt hij veel offergaven.

  5 maart – Lantaarnfestival (Deng Jie)
  Feest ter afsluiting van het Lentefestival. Er worden tijdens het feest overal lampjes aangestoken.

  5 april – Gravenfeest (Qing Ming)
  Een feest om de voorouders te eren. Gezinnen bezoeken de graven van hun voorouders, maken de graven schoon,  leggen bloemen neer en (symbolisch) voedsel.

  7 april – Verjaardag Kwan Yin
  Verjaardag van Kwan Yin, de boeddhistische legende.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  31 mei t/m 2 juni – Dragon Boat Festival
  Herdenking van het leven en dood van de beroemde Chinese geleerde Qu Yuan.

  22 september  – Middle Moon Festival
  Fire Dragon dansen, genieten van de displays van lantaarns en het eten van cakes onder het maanlicht met familieleden … daar draait het om op deze dag.

  1 oktober – Stichting van Volksrepubliek China
  Herdenking van de dag dat Mae Zedong op 1 oktober 1949, China als Volksrepubliek benoemde, waar hij zelf president van werd.

  22 december 2015 – Winterzonnewende
  Het laatste grote feest vóór het Chinese Nieuwjaar. Families komen bij elkaar, eten lekkere hapjes en eren de voorouders.

  27 december 2015 – Verjaardag van O-me-t’o-fo
  Op deze dag wordt de verjaardag van de boeddha Amitabha gevierd.

 • China – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar China, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in China gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type IStekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van China is Peking.
  Het oppervlak van China is 14x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Mandarijn, Chinees (officieel), Tibetaans (Tibet), Kantonees (Kanton, Hong Kong, Macau), Engels (HongKong), Portugees (Macau).