China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

PANDA en BOEDHA' vervolg2

China
Azië
Schenkel

PANDA en BOEDHA' vervolg2

Eindelijk is de dag aangebroken wat hopenlijk een van de hoogtepunten gaat brengen.Maar het begint niet zo goed het regent namelijk en niet zo zuinig ook.Tuurlijk hebben we een regenjas bij ons maar daar heb je vaak meer last van dan gemak.We gaan op weg en wel naar de Panda,s daar aan gekomen is het vreselijk druk met Chinezen ja logisch het is ook hun vrije zaterdag.Het liefst zou ik iedereen weg jagen hahaha helaas onmogelijk!!!.

Helemaal enthousiast als we er eentje zien lopen en we zien hem hardstikke dichtbij,valt dat eventjes mee.Iets verderop zien we er nog meer,eentje zit heerlijk op zijn achterste bamboe te eten,geweldig hier word je toch stil van ,tenminste ik wel hoor!.
We mogen ook binnen bij de pasgeboren panda,s kijken die nog in de couveuse liggen wat een scheetjes!!!!.

De paar uurtjes daar zijn zo voorbij en ondanks de vele mensen en de regen ben ik helemaal blij.


In de middag gaan we naar de Lingyuan heuvel daar aan de voet van deze berg ligt een gigantisch boedhabeeld van wel 71 meter hoog,geheel uitgehakt uit de bergwand.
De Boedha is meer dan 12.000 jaar geleden gemaakt tijdens de Tang dynastie is prachtig omtezien.
Per boot steken we de Qingyi rivier over om het beeld tebereiken en langs tevaren.Er lopen overal trappen rondom het beeld die je kunt bewandelen dat doen wij niet wij gaan per riksja een stukje naar boven en lopen de rest tot die bij de bovenkant van deze Boedha.Daar kunnen we rondkijken.






Word vervolg


Foto's

967c7.jpg
967c7.jpg
Schenkel
8624e.jpg
8624e.jpg
Schenkel