Mlilwane Wildlife Sanctuary

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indrukwekkend

Mlilwane Wildlife Sanctuary,
Swaziland


Tijdens onze reis door Zuid-Afrika hebben we ook enkele dagen doorgebracht in eSwatini (Swaziland) o.a. in het Mlilwane Wildlife NP. Dit is een prachtig gebied. Een aanrader om in je reis in te plannen! In het park mag je ook te voet op pad. De auto moest zelfs blijven staan vanwege de modderpaden. Het had een paar dagen geregend. Maar het was een erg leuke ervaring om te wandelen tussen te gnoes, blesbokken, zebras en nyalas. En spannend, vooral voor onze kleinkinderen van 3 en 5, te weten dat in de meertjes die we passeerden krokodillen zwemmen. We hebben ze ook werkelijk zien zwemmen!
Ook voor vogelliefhebbers is het hier goed toeven, vanaf ons eigen terras konden we elke dag genieten van de bijeneters en nog veel meer moois.
Tijdens een wandeling had ik het geluk dat mijn oog op deze enorme rups viel, want hij ging bijna helemaal op in zijn groene omgeving. Zeker 8, 9 cm groot. Natuurlijk moest ik uitzoeken wat voor vlinder er uit zo'n grote rups komt. En ja, ik heb het gevonden. Het is de rups van een Doodshoofdvlinder, een grote nachtvlinder met op zijn bovenrug een witte vlek in de vorm van een doodskop. In Afrika een algemeen voorkomende soort, maar wij vonden het héél bijzonder!