Mkhaya NP image

Mkhaya NP


Beste reistijd

Mkhaya NP
Swaziland
Alwin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Mkhaya NP

Het weer in Swaziland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Swaziland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Swaziland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Swaziland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Swaziland:De beste reistijd voor Swaziland is juni t/m september. Meedansen op de twee grootste festivals van Swaziland doe je in augustus en september bij de Umhlanga-rietdans, of in december en januari tijdens de Incwala-ceremonie. Gelukkig heb je rond de Umhlanga zowel voor het reizen als voor het dansen de koelste en droogste tijd te pakken, die duurt van juni tot september. Eén maand voor Incwala, het oogsten van het eerste fruit, breekt een minder aantrekkelijke, want hete en natte periode aan, die tot mei duurt.