Mbabane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Brackenhill Lodge

Mbabane,
Swaziland


Er zullen niet veel toeristen zijn die een reis boeken naar enkel Swaziland. Maar het kleine koninkrijkje is een zeer interessante aanvulling op een Zuid-Afrika-reis, mede door de trotse bevolking die de Swazi-cultuur met liefde aan je laten zien en daardoor in leven houden. Wanneer je een paar dagen in Swaziland verblijft, is er één accommodatie die ik je met heel mijn hart kan aanbevelen.

Brackenhill Lodge is een bijzondere Bed & Breakfast, op een paar minuutjes rijden van hoofdstad Mbabane. De kamers zijn eenvoudig maar schoon. Het bijzondere zit hem vooral in het personeel. De Britse eigenaren hebben mensen in dienst die in de sloppenwijken wonen. Zij leiden hen intern op tot volleerd hotelpersoneel en geven hen (en hun gezin) daarmee een kans op een betere toekomst. Het personeel is zeer dankbaar voor die kans, wat resulteert in een brede glimlach en gastvrijheid waar je héél vrolijk van wordt. Zo ontmoetten wij Esther, die het liefst 24/7 aan het werk was, met een lach van oor tot oor. Daarnaast was ze een geweldig kokkin, die elke avond voor weinig geld een overheerlijk driegangendiner voor ons kookte. En dan stond ze van een afstandje te kijken of haar maaltje in de smaak viel. En dat deed het zeker! Perfect op smaak en met liefde bereid. Hartverwarmend met hoeveel toewijding gewerkt wordt op deze plek. Dat maakt het gevoel om daar te overnachten heel bijzonder. En je steunt dus een goed doel, alleen maar door zelf een toptijd te hebben!

Mocht je nog niet overtuigd zijn: De accommodatie heeft een zwembad, ligt middenin een prachtig natuurgebied waar je diverse trails kunt lopen, en is een gunstige uitvalsbasis voor uitstapjes in Swaziland. De hoofdstad, Nationaal Park Mlilwane, de koningsvallei, allemaal op korte afstand rijden. Wil je boeken, dan vind je [url=http://www.brackenhillswazi.com]hier[/url] hun (ietwat knullige) website. Maar ook reisorganisatie Riksja Travel kan een verblijf voor je regelen.