Damaraland image

Damaraland


Beste reistijd

Damaraland
Namibië
Birgit

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Damaraland

Het weer in Damaraland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Damaraland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Damaraland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

 

Beste reistijd voor Damaraland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Namibië:


De beste periode om door Damaraland te reizen is van oktober tot half december; de temperatuur is dan goed, afhankelijk van waar je precies bent tussen de 25°C en 40°C, en je hebt geen last van regen of schoolvakanties. Een andere goede periode is van half maart tot half april. Zuid-Afrika en Namibië vieren vakantie van half december tot half januari, van half april tot begin mei en van begin augustus tot begin september. Van januari tot april heb je de meeste kans op regen. Hoe meer je naar het noorden reist, hoe groter de kans op regen en hoe hoger de luchtvochtigheidsgraad.