Oost Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Madagaskar image

Reisschema Madagaskar deel 3

Oost Madagaskar
Madagaskar
Jan10e

Reisschema Madagaskar deel 3

Ik plaats dit blog onder Oost Madagaskar vanwege de laatste paar dagen in PN d'Andasibe. Maar dit 3e deel begint nog in Centraal Madagaskar.

Wo We lopen vanaf Camp Catta richting de RN7 en laten de chauffeur 1,5 uur later vertrekken met de bagage om ons dan onderweg op te pikken. Een lekkere ochtendwandeling nog in de Tsaranoro vallei. Bestemming van vandaag is Parc d’Anja. Is niet ver. Daar zijn we de enige gasten. We lunchen wat en helaas ben ik vandaag een beetje bibberig op de benen. Om niet op het heetst van de dag de 2 uur durende wandeling te maken vertrekken we in overleg pas om half 4. Maar toen bleek wel dat je tussen de rotsen en spelonken van het park geen mooi licht meer hebt om de vele lemuren te fotograferen. Réserve d’Anja word volledig door de community gerund. Is behoorlijk populair omdat het gewoon aan de weg ligt.

Do Op woensdag en donderdag is er de zebumarkt in Ambalavao. Dus die bezoeken we nu het wel droog weer is.Ja en wat nu… naar Ambositra en daar overnachten of helemaal door naar Antsirabe en weer bij Guesthouse Madalief logeren? Het wordt het laatste. Op zich wel een wat langere dag dan gebruikelijk. Maar zelfs met een lange lunchstop en de bezichtiging van het kinderthehuis La Maison (zie stichting Madalief) in Ambositra zijn we er om vijf uur. Het gaat allemaal sneller dan op de heenreis omdat vele foto’s al gemaakt zijn.

Vr Met veel oponthoud komen we wat later in Antananarivo aan. Op weg naar het Rova in Ambohimanga (blauwe heuvels) passeren we een heerlijke brood en taartjeswinkel. Dat is de lunch van vandaag. Het bezoek aan het fortenpaleis duurt ons een klein uurtje. Het ligt nog wel 21km buiten de stad maar er is onderweg nog weer heel veel te zien. We logeren in hotel Sakamanga (een echte aanrader, ook voor diner!) Vlak bij is de markt in Tana (zakkenrollers op de markt!!!)

Za Op naar Andasibe. Ligt toch verder dan gedacht. Zijn de ochtend bezig er te komen. Het is paasweekend.. dus volle hotels. We vinden toch nog een bungalow in Hotel Feon’ny Ala. In de middag regelen we alvast een gids voor morgen en deze begeleid ons nu ook al door het Mahay Mitia Ala park. We zien lemuren (Indri) en kameleons. Op het station staat toevallig de Michelin trein (bus op treinstel) geparkeerd.

Zo We pakken de spullen in want vanavond slapen we in het meer comfortabele hotel Andasibe. Het is regenachtig. Maar zetten de 4 uur durende wandeling in PN de Andasibe toch door. Zien nog eens de Indri en horen hem ook ‘zingen’. Heel bijzonder. Volledig doorgeregend kunnen we gelukkig al om 11.30 inchecken bij het hotel Andasibe. We hebben nog overwogen om ook de andere parken in deze regio te bezoeken voor nog meer lemuren, maar de extra reistijd woog voor ons niet meer op voor nog meer foto’s en lopen in de parken. We hebben op ons gemak een uitgebreide paaslunch genuttigd en hebben een vrije middag gehouden.

Ma Terug naar Antananarivo. Vertrekken pas om half 11. Tijd zat. Bezoeken onderweg (km paal 97?) nog Madagascar Exotique, een soort dierentuin met allemaal insecten, kikkers en kameleons. Prachtige dieren die ik nog nimmer gezien had. Het is 2e paasdag. Veel volk op de been. Zijn om 16.00 uur bij het eenvoudige hotel Ivato in Ivato. Inclusief transfer naar de luchthaven morgenochtend om 04.00 uur voor de vlucht terug naar Johannesburg. We nemen afscheid van onze chauffeur en de auto waarmee we een fantastische 3 weken mee door Madagaskar zijn gereden.

Tot slot nog een suggestie: In eerste instantie had ik de trip naar Andasibe als eerste op het voorlopige reisprogramma staan. Omdat wij via het contact met Remi i.v.m de te huren auto nu eerst naar Antsirabe zijn gereden hebben we Andasibe nu als laatste gedaan. Maar na al het moois langs de RN7 voelt het bezoek aan Andasibe en de weg er naar toe als ‘meer van hetzelfde’. (Behalve dan de prachtige kameleons en de Indri ). Had dat achteraf liever toch aan het begin gedaan. En dan heb je slechts één reisdag nodig van Andasibe naar Antsirabe.

Ik blijf voorlopig nog wel foto's plaatsen van dit prachtige en interessante land!

Foto's

4c303.jpg
4c303.jpg
Jan10e
6b1a9.jpg
6b1a9.jpg
Jan10e
9d7e4.jpg
9d7e4.jpg
Jan10e
2750e.jpg
2750e.jpg
Jan10e
9d7e4.jpg
9d7e4.jpg
Jan10e
2750e.jpg
2750e.jpg
Jan10e