Matterhorn

'519909' door Mathilde '519909' door Mathilde

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Matterhorn in de...vr

Mathilde

De Matterhorn is met zijn kenmerkende vorm een van de bekendste bergen ter wereld. De berg is 4478 m hoog en ligt in Wallis op de grens van Zwitserland en Italië. De foto is genomen vanuit ons hotel "Schwarzsee" in de vroege ochtend toen de zon opkwam. Dit kleine hotel ligt op een hoogte van 2583 meter. Vanuit onze hotelkamer hadden we dit adembenemende uitzicht op de Matterhorn. Het hotel is alleen te bereiken met de skilift en wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Er is een groot terras waar 's middag life muziek gemaakt wordt en veel skieers even neerstrijken voor een drankje. Aan het eind van de middag zijn alle skieers afgedaald naar Zermatt en ben je helemaal omringd door de stilte van de besneeuwde bergen om je heen. Voor mensen die van skieen houden een aanrader!

'553106' door TravelGoom '553106' door TravelGoom

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Grindjisee Matterhorn

TravelGoom

De Grindjisee is een van de 5 meren langs de 5-seen wandelroute boven Zermatt. Het is het groenste van de meren, deels tussen de bomen gelegen en een heerlijke pauzeplaats. Langs de hele route kijkt de Matterhorn over je schouders mee.

'511599' door TravelGoom '511599' door TravelGoom

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Koude voeten onder de

TravelGoom

De goede man wilde per se een foto zittend op de rots met de Matterhorn als achtergrond. Partner en kids stonden achter de camera te lachen, ben benieuwd of hun foto zonder beweging is gelukt. Voor mij in ieder geval een koude voeten foto van deze 'hero', gelukkig waren er wat stepping stones voor hem om te gebruiken.

'492291' door Sandral '492291' door Sandral

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Gornergratgletsjer

Sandral

Vanuit het autovrije Zermatt,wat in het Zwitserse kanton Wallis ligt,nemen we de tandradbaan (geopend in 1898) naar de 3135 meter hoge Gornergrat. Je hebt hier het zicht,als het weer meezit,over meer dan 20 4-duizenders,waaronder de bekendste,de Matterhorn.Hier zie je de gletsjer,met op de voorgrond een paar berggeiten. Dit uitje kost een flinke duit,maar Zwitserland is nu eenmaal geen goedkoop land, nl; 86 euro p.p voor een retourtje. Vanaf 10 personen wordt het goedkoper,69 euro. Het geld vergeet je,maar de herinnering blijft!

'510413' door TravelGoom '510413' door TravelGoom

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Een boekje onder de..

TravelGoom

Kijk, je kunt thuis op de bank gaan zitten met je boek of je kiest een iets inspirerender omgeving. In dat laatste geval leest de Matterhorn met je mee.

'538396' door TravelGoom '538396' door TravelGoom

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Nazomer Zermatt

TravelGoom

Tot medio oktober is het doorgaans prima wandelen in de bergen boven Zermatt. Hoogtepunt is natuurlijk de Matterhorn die 'waakt' over het berggebied. Maar er is meer moois zoals de 5-seen route die je in ca. 3u kunt lopen. Op de foto de Grünsee, een heerlijke pauzeplek halverwege de route.

'540121' door JoostJonker '540121' door JoostJonker

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Matterhorn

JoostJonker

Met de auto naar Täsch, met de shuttle trein naar zermatt en vanuit zermatt met de gornergrat bahn omhoog. Een geweldig mooie treinrit met dit uitzicht als resultaat. Tip: Ga met de trein door naar het eindstation, en loop 2 haltes naar beneden, het begin gaat door wat sneeuw en al snel volgen de groene weides met prachtig uitzicht op de bergen.

'519992' door TravelGoom '519992' door TravelGoom

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Koffietijd onder de..

TravelGoom

Eigenlijk was het nog ruim voor koffietijd maar met zo'n uitzicht en de opkomende zon wil je maar al te graag een kop koffie voordat je met je wandeling gaat beginnen.

'1101100' door karinm '1101100' door karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Maria zum Schnee aan.

karinm

Voor een pittige wandeling naar de voet van de Matterhorn pak je de kabelbaan naar bergstation Schwarzsee. Van daar uit wandel je in iets meer dan 2 uur naar de Hörnlihütte, de hut waar de beklimming naar de top van de Matterhorn begint. Degenen die de beklimming naar de top van de Matterhorn hebben voltooid, spreken vaak hun dank uit in het kapelletje Maria zum Schnee, dat aan de Schwarzsee ligt. Het verhaal gaat dat het kapelletje is neergezet door 2 bergbeklimmers uit Zermatt. Zij waren op de Theodulgletsjer in dichte mist hopeloos verdwaald en deden elkaar de belofte dat als ze ooit terug zouden keren bij de Schwarzsee, ze een gebedshuis zouden bouwen als dank. Het kapelletje, gebouwd in de vroege 18e eeuw, werd een geliefd bedevaartsoord voor wandelaars en klimmers, voor boeren die in de droge zomers baden om regen, en voor ongelukkige echtgenotes die baden voor een gelukkiger leven. Ieder jaar op 5 augustus loopt er een processie van inwoners van de streek en hun gasten naar de kerk om een mis bij te wonen in de open lucht. Het majestueuze berglandschap, en het eenvoudige kapelletje en de immense wolkenlucht, beiden weerspiegeld in de Schwarzsee, gaven een serene rust aan deze plek.

'1107939' door E.J. '1107939' door E.J.

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

De berg der bergen..

E.J.

Tijdens mijn bezoek aan familie komen we met de trein aan in Zermatt. Hier kon ik de Matterhorn zien liggen. Het is een leuk dorpje om doorheen te lopen, het is autovrij, en vanuit dit dorpje heb je een goed zicht op de berg Matterhorn. Een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland en Italië. De top ligt op 4478 m hoogte. De Matterhorn, de berg der bergen waarvoor mensen uit de hele wereld naar Zermatt komen. Een vinkje om mijn lijstje ;-)

'1100561' door karinm '1100561' door karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Mount Toblerone

karinm

Het ritje met een busje vanaf de camping in Täsch naar het autovrije Zermatt was spannend...komt ie tevoorschijn of ligt ie in de wolken? Ik heb het over de Matterhorn, de Toblerone-berg, bij Zermatt. Gelukkig hadden we die dag prachtig weer en konden we deze imposante berg in volle glorie aanschouwen. De reflectie in de Stellisee was een beetje te zien tijdens onze wandeling "5-Seenweg". De andere 4 meren waren totaal verschillend, die komen binnenkort voorbij!

'1109093' door karinm '1109093' door karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Matterhorn in volle..

karinm

Geduld was een aantal dagen ervoor niet genoeg om de Matterhorn in volle glorie te zien, maar gelukkig kregen we later wel die mogelijkheid: super weer, en op de hele wandeling (5-Seenweg) deze kolos in het vizier. Het was een lange tocht, vanwege de warmte ook aardig pittig, maar onze kinderen vonden het ook geweldig (zeker toen er op 2/3 van de wandeling een fijne berghut was voor een stevige lunch en een groot glas limo!)

'1117159' door Backpackhiking '1117159' door Backpackhiking

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Charles Kuonen...Hang

Backpackhiking

De Charles Kuonen Hängebrücke is met haar 494 meter lengte de langste voetgangershangbrug ter wereld. De brug werd in juli 2017 geopend en loopt op een hoogte van 85 meter boven het Grabenguferravijn bij het Mattertal in de gemeente Randa in het Zwitserse kanton Wallis. Het maakt onder andere deel uit van de Walkers Haute Route in Zwitserland.

'1109091' door karinm '1109091' door karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Matterhorn in de...wo

karinm

Aangekomen bij de Schwarzsee zien we de Matterhorn en omgeving in plukken bewolking liggen. De wolken spelen een spel met de berg; het ene moment waait een pluk bijna weg, maar dan komen er weer nieuwe wolken die voor de berg schuiven. Die dag zien we de Matterhorn niet in volle glorie, wel nog net de hut waar vandaan de klimmers vertrekken die de berg zullen beklimmen.

'1109505' door VerelleSmith '1109505' door VerelleSmith

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Breithorn en Klein...

VerelleSmith

Vanuit Breuil-Cervinia kun je met de kabelbaan Cime Bianche kun je vanuit Italie zo Zwitserland in skien. Langs een mooie afdaling richting Trockener Steg kom de langs dit landschap. De meest rechtse piek is de Klein Matterhorn (3882mt) en aan de linkerkant de hogere piek met de gletchers de Breithorn (4165mt). De Klein Matterhorn is met een nieuwe kabelbaan makkelijk te bereiken en hier kun je het hele jaar door skien. Note* Foto genomen met mijn telefoon, had geen camera mee.

'1064110' door SachaNova '1064110' door SachaNova

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Wandering, van...Cham

SachaNova

Walkers Haute Route, van Chamonix naar Zermat. Een koude ochtend langs Lac des Dix op dag 6 van deze 14 dagen durende hike. See you on the other side.

'571776' door schenkel '571776' door schenkel

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Op de fiets naar...be

schenkel

Gisteren plaatste ik een foto van de gletser boven bij Zermatt.Zo kan je dus ook naar beneden gaan inplaats van met de trein of tevoet ga je met de fiets.Je moet dan geen angst hebben want sommige stukken zijn best stijl naar beneden. En dan moet je natuurlijk ook nog van het uitzicht om je heen genieten.

'1064111' door SachaNova '1064111' door SachaNova

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Misty Alps

SachaNova

Walkers Haute Route, van Chamonix naar Zermat. Vroeg in de ochtend op een regenachtige dag in de laatste etappe richting Zermat. Voor wie goede benen heeft een aanrader.

'571715' door schenkel '571715' door schenkel

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Gletser

schenkel

We zijn met de Matterhorn Railway naar boven gereden.Spectaculaire uitzichten kom je tegen voordat je op de Cornergrat gletser bent aangekomen. We zijn letterlijk op grote hoogte aanbeland.Deze trein begint in Zermatt en brengt je dus naar ongeveer 3089 meter.Er is een mogelijkheid om onderweg uit testappen en verder tegaan lopen of misschien terug met de benenwagen.