Kanton Sankt Gallen foto's & tips

'459345' door abytravel '459345' door abytravel

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

De Berg

abytravel

Der Berg, een Zwitserse film van Markus Imhoof uit 1990, speelt zich af in een weerstation op 2500m hoogte. 's Winters raakt het station afgesloten van de wereld beneden. Na een noodlottig ongeval van de voormalige beheerder van het station, die de eenzaamheid niet meer aan kon, besluit men het met een echtpaar te bemannen. Daarom trouwt de werkloze Joseph Manser halsoverkop met de zwangere Lena. Gregor, een oud legerofficier vindt echter dat de post hem toekomt en besluit daarom middenin de winter de berg te beklimmen om de confrontatie met het echtpaar aan te gaan. Het meertje op de foto bevindt zich op ongeveer dezelfde hoogte. Maar hier zal men niet snel in een isolement raken want het bergstation van de kabelbaan bevindt zich op slechts een paar honderd meter afstand. Op de Pizol bij Wangs.

'459185' door abytravel '459185' door abytravel

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Nachtvlinder(s)

abytravel

Hoewel de meeste nachtvlinders inderdaad pas na de schemering actief worden, zijn er ook een aantal zgn. dagactieve soorten. Een hele bekende is het gamma-uiltje, maar ook de Spaanse vlag en vele "bloeddrupjes" zoals de bekende St Jakobsvlinder vallen hieronder. Hier zie je een wat minder bekende soort, ik vermoed een Beervlindersoort ( Arctiinae ). Ik kwam ze tegen op een alpenweide hoog op de berg Pizol. Ze leven vaak in groepen bij elkaar en van vele soorten zijn door hun eetgewoonten zowel de vlinders als de rupsen giftig voor gewervelde predatoren. Nachtvlinder is een Nederlandse film uit 1999. Het is de tweede speelfilm van Herman van Veen; een sprookje waarin het conflict tussen ‘weten’ en ‘geloven’ centraal staat.

'554259' door AnneKetelaars '554259' door AnneKetelaars

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Rapperswil-Jona -...Z

AnneKetelaars

De Zürichsee is een groot meer ten zuidoosten van Zürich, rondom het meer zijn diverse dorpjes en een paar steden te vinden. Een van die steden is Rapperswil-Jona, waar je Schloss Rapperswil kunt bezoeken, een drankje kunt drinken in één van de vele restaurants langs de haven of er terecht kunt voor wat boodschappen. Uiteraard zijn er ook winkels te vinden om kleding en accessoires voor in huis te kopen, maar houdt er wel rekening mee dat de levensstandaard in Zwitserland een stuk hoger is en je relatief duur uit zult zijn. De foto is genomen vanaf Schloss Rapperswil en biedt een mooi uitzicht over het meer en de brug die Rapperswil-Jona verbindt met de dorpjes en steden aan de andere kant van de Zürichsee. Overigens is dit de enige brug over de Zürichsee voor auto- en treinverkeer, waardoor het een druk punt is. Het andere alternatief is omrijden rond het meer van 88,7 km2. Op de foto zie je naast auto's ook een trein de brug passeren.

'396290' door JannavEek '396290' door JannavEek

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Heerlijk de bergen

JannavEek

Het plaatsje Buchs ligt aan de oostelijke grens van Zwitserland in het St. Galler Rijndal, een typische zomerbestemming. Er zijn veel sport- en recreatiemogelijkheden, het is er goed wandelen. Het zien van dit prachtige plekje, op een roadtrip, deed me weer eens beseffen dat ik de bergen ga missen pas als ik ze weer zie. En dat is gelukkig maar!

'483410' door Graaf '483410' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Hotel in voormalig...

Graaf

Hotel Val Sinestra in Unterengadin (noordoost Zwitserland, nabij Italië en Oostenrijk) is gevestigd in een prachtig paleisachtig voormalig kurhaus. De eigenaars zijn Nederlanders, die het hotel en berghaus runnen voornamelijk voor de Nederlandse markt, veel zelfgekweekte groenten en een biologisch-dynamische keuken, iedere ochtend bakken ze zelf heerlijke broden, en de kaas komt uit Holland. Ze bezitten een eigen bus waarmee de reizen vanuit Nederland naar het hotel verzorgd worden. Het verblijf is op volpension-basis, bij het ontbijt maak je zelf je lunchpakket klaar. Wel wordt van de gasten verwacht dat ze bij toerbeurt meehelpen in de keuken met de afwas en tafels dekken. Er heerst een heel gemoedelijk sfeer en de gasten zitten ’s avonds heel gezellig bij elkaar. Je kunt gratis met het busje van het hotel naar Sent, verder kun je prachtig wandelen naar alle richtingen. Ook worden er van het hotel uit excursies georganiseerd, waar je tegen kostprijs aan kunt deelnemen. Verder organiseren ze ook allerlei themaweken. Ik heb zelf ooit een deelgenomen aan een geologie-week, onder deskundige leiding prachtige wandelingen maken, en je leert nog veel bij over geologie, ’s avonds in het hotel zijn er regelmatig diavoorstellingen. Geïnteresseerd geraakt? Vraag een folder aan bij Hotel Val Sinestra, tel: 0041 81 866 3105, www.sinestra.ch of mail naar: val-sinestra@bluewin.ch

'396564' door JannavEek '396564' door JannavEek

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Kleinste stadje

JannavEek

We kwamen aanrijden en stonden geheel onverwacht in het zicht van het kleinste stadje van Zwitserland: Werdenberg. De huizen die je ziet, zijn gebouwd op en in de oude stadsmuur. We parkeren de auto en lopen het stadje in. In de straatjes waan je je terug in de middeleeuwen, de houten architectuur en alle details doet het lijken op een openluchtmuseum. Maar het is gewoon bewoond. Heel fascinerend. Zie ook de tip.

'501676' door SLens '501676' door SLens

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Walensee

SLens

Het Walenmeer in Oost-Zwitserland verbindt de twee kantons St. Gallen en Glarus en vormt het westelijke einde van de vakantieregio Heidiland. Aan de noordoever rijst haast loodrecht de bergketen van de Churfirsten op. Aan de andere kant van het meer strekt zich de geliefde wintersport- en wandelregio Falumserberg uit. Prachtig om te zien vanaf de weg die er langs loopt en vanaf de verschillende uitzichtpunten. Hoge bergwanden en her en der een boerderij,

'110526' door HansMagnee '110526' door HansMagnee

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Hoogtevrees

HansMagnee

je zal er maar wonen met heel diep de Rijn onder je,aan de overkant Liechtenstein.

'306378' door Graaf '306378' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Berglandschap

Graaf

In Noord-west Zwitserland vlakbij het drielandenpunt met Oostenrijk en Italië. Vanuit Italië gingen we bij een dorpje omhoog via de Schlinigeralm de grens over en zo liepen we over de bergen terug naar Sent in Zwitserland. Prachtig gebied mooie alpenweiden en prachtige nauwe kloof om doorheen te lopen.

'204666' door elkehuub '204666' door elkehuub

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Schaken bij de...Cars

elkehuub

Heerlijk potje schaken in Zwitserland, nabij Sankt Anton, Carshina Hutte. Prachtig uitzicht, vooral bij Zonsondergang. Mooie kleuren, de klank van koeiebellen. Prachtige dag. Huttentocht: Douglass Hutte - Lindauer Hutte - Carshina Hutte - (Totalp Hutte) - Douglas Hutte. A MUST DO !!

'227948' door cacique '227948' door cacique

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Speciaal

cacique

Deze foto draag ik op aan mijn opa. Helaas is hij exact 1 jaar geleden overleden na een kort ziek te zijn geweest. Hij kon altijd vol interesse naar mijn foto's kijken. Dit soort foto's vond hij altijd mooi. Hij vond het ook heerlijk om in Nederland op de fiets te stappen en met zijn kleinkinderen een stukje te gaan rijden in het bos en door de natuur. Rust in Vrede.

'337293' door Graaf '337293' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Blau blüht die Enzian

Graaf

Ik vind blauwe gentianen geweldig mooie bloemen, maar iedere keer als ik ze weer zie moet ik ook denken aan de schlager van Heino uit de jaren '70; Ja, ja, so blau, blau, blau blüht der Enzian, wenn beim Alpenglühn wir uns wiedersehn. Mit ihren ro-ro-ro-roten Lippen fing es an, die ich nie vergessen kann.

'481242' door JannavEek '481242' door JannavEek

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Werdenberg

JannavEek

Minder bekend en verrassend mooi is Werdenberg. Het wordt het kleinste stadje van Zwitserland genoemd. We komen er toevallig langs en vragen ons af waarom het niet in de reisgids staat genoemd en vinden deze plaats ook zeker UNESCO-waardig. Ook op internet vinden we weinig informatie. Locatie: ten Oosten van het Walenmeer, richting Rijn, bij Buchs aan de grens met Liechtenstein. [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/zwitserland/kanton_sankt_gallen/reisreporter/fotos/396564.html" target="_blank"] Werdenberg[/url] ligt aan een klein meertje en is een groep van 34 charmante huizen schilderachtig gelegen tegen een heuvel waarop een klein laatmiddeleeuws kasteel staat waar je alleen via een voetpad kunt komen langs de wijnranken. Het stadje is uniek in zijn middeleeuwse structuur, stijl en houten architectuur en lijkt wel een openluchtmuseum. Dat is het niet, er wonen mensen die alles goed verzorgen en tot leven brengen met mooie tuinen en enkele kunstgalerijen. De burcht en stad werden omringd door een stadsmuur, die grotendeels intact gebleven. De details aan en op de huizen en gevels zijn prachtig en interessant, ze vertellen een verhaal. In een van de huizen is een museum en ook in het kasteel. [url="http://www.grabs.ch/de/vereine/kultur/sehenswuerdigkattrst/welcome.php?action=showobject&object_id=6066" target="_blank"]Openingstijden[/url].

'376113' door Graaf '376113' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Stuntskiër

Graaf

Tijdens de wekelijkse ski-avonden voor de toeristen vinden er allerlei shows en demonstraties plaats. Hier gaar een stuntskiër van een schans afspringen en draait daarbij om zijn as. Het gaat zo snel dat ik op de foto alleen maar een gekleurde vlek kon vastleggen.

'125352' door carootje '125352' door carootje

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Juwelen!!!

carootje

De vorst komt ook weer hier naar toe en dan ga ik op zoek naar zulke momenten in eigen land. Hier was het dagelijks de moeite waard om je camera bij de hand te houden en deze bevroren bloemen te spotten!!!

'136784' door Splint '136784' door Splint

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Gebedsvlaggen

Splint

Verrassend als je in Zwitserlend op 2600 m hoogte tibetaanse gebedsvlaggetjes aantreft. Wat bleek: een van de huwachten was een Tibetaan.

'235124' door cacique '235124' door cacique

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Grappig restaurant

cacique

Tijdens een ritje door het noorden van zwitserland kwamen wij dit restaurantje tegen. Het enige gebouw in de hele omgeving die er zo uit ziet.

'261926' door mmlvriends '261926' door mmlvriends

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Zware last

mmlvriends

Dit leuke torentje zag ik in het centrum van Sankt Gallen, Zwitserland. Het mannetje lijkt alles op zijn schouders te moeten dragen. Sankt Gallen is een mooie stad met in de gezellige straatjes goed bewaard gebleven huizen. Verder heeft de stadsuniversiteit een prachtige oude bibliotheek (je mag daar helaas geen foto's maken) en een mooi 18-eeuws kloostercomplex.

'1090364' door AnneKetelaars '1090364' door AnneKetelaars

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Rapperswil-Jona -...Z

AnneKetelaars

De Zürichsee is een groot meer ten zuidoosten van Zürich, rondom het meer zijn diverse dorpjes en een paar steden te vinden. Een van die steden is Rapperswil-Jona, waar je Schloss Rapperswil kunt bezoeken of een drankje kunt drinken in één van de vele restaurants langs de haven. Uiteraard zijn er ook winkels te vinden om bijvoorbeeld kleding en accessoires voor in huis te kopen, maar houdt er wel rekening mee dat de levensstandaard in Zwitserland een stuk hoger is en je relatief duur uit zult zijn. Deze foto is genomen vanaf Schloss Rapperswil en biedt een mooi uitzicht over een deel van de Zürichsee. Zoals je kunt zien, kun je hier vanaf meerdere niveaus genieten van het uitzicht. Daarnaast is er nog een dierenweidje/kinderboerderij, volop watervogels om te spotten en een fraaie kasteeltuin rondom het slot. Aan de overkant (precies in het midden van de foto) ligt het gemoedelijke Feldbach, waar we verbleven.

'1107781' door Graaf '1107781' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Steenbok

Graaf

Tijdens een pittige bergwandeling met behoorlijk wat klauteren, keek ik (om even op adem te komen) wat rond en zag een stuk boven mij een alpensteenbok liggen. Hij lag daar echt met zo'n blik van: daar heb je weer van die amateur-berggeiten.