Zwitserland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Matt – Zwitserland – in het dal

Zwitserland


Het is vroeg in de avond, we zijn net per auto aangekomen bij de plek waar onze route naar de afgelegen berghut begint.

Onderweg passeerden we de kleinste kantonnale hoofdstad van Zwitserland, Glarus, om daarna bij het nog kleinere Glarus Süd linksaf te slaan de Sernftallstrasse op. Deze mooie dalstraat verandert verderop in de Kantonsstrasse en vormt de hoofdweg door het op ruim 800 meter gelegen dorpje Matt.
Het werd steeds rustiger op de weg, hoogstwaarschijnlijk alleen bestemmingsverkeer en misschien een enkele toerist die op zoek is naar een hikeavontuur. Dan slaan we een landweggetje in en parkeren we de auto’s. Terwijl de rest de bagage gereed maakt voor de tocht naar boven, kan ik het niet laten even wat foto’s te maken. Want het is hier genieten in het dal! De zon is zakkende en licht de bergtoppen daarbij nog even prachtig uit.

Op dit moment ging ik er nog vanuit dat het slingerende karrenspoor rechts op de foto onze route naar de berghut zou zijn. Dat mooie glooiende pad konden we wel aan voor 50 minuten op onze simpele sneakers. Iets te optimistisch, want dat was niet de weg naar de berghut, dat bleek al snel een steile, ongelijke en behoorlijk uitdagende versie te zijn van dat karrenspoor. Met zeg maar gerust geen conditie, geen ervaring op het gebied van hiken en waardeloze schoenen voor dit soort tochten, waren we blij, opgelucht en uiteindelijk ook wel een beetje trots toen we bij de berghut arriveerden. Maar één blik op deze idyllische plek is genoeg om te weten dat het het afzien dubbel en dwars waard was en ik mezelf gelukkig mag prijzen dat ik hier de nacht door mocht brengen ;)

En wat die simpele sneakers betreft? Vrijwel direct bij terugkomst geïnvesteerd in fatsoenlijk bergschoeisel.