Stockholm

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stockholm image

Stockholm

Stockholm
Zweden
Blauwvinger

Skansen

Vorig jaar ben ik een paar dagen naar Stockholm geweest.
Tijdens mijn 2e dag daar heb ik een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum Skansen op het eiland Djurgården.
Na een flinke ochtendwandeling kwam ik op het eiland aan, waar ik meteen ook op een ander idee gebracht werd. Op een van de wegwijsbordjes stond aangegeven dat het Abbamuseum dezelfde kant op was als de ingang van Skansen.
Dat leek mij een leuk plan voor aan het eind van de middag.

Het bezoek aan Skansen begon zonnig. Maar aan het begin van de middag begon het toch te regenen. Ik was net een winkeltje met souvenirs binnengelopen. Dit winkeltje deed algauw goede zaken met regencapes, want de regen hield wel een tijdje aan. Op het pleintje voor de winkel stond een kraampje waar een man een soort van koek bakte. Door de regen had hij op dat moment geen klandizie, maar hij werd wel geterroriseerd door een enkhoorn, die op jacht was naar een koekje.

Door die regen heeft mijn verblijf in Skansen iets langer geduurd dan ik van plan was. Na afloop ben ik gelijk doorgelopen naar het Abbamuseum, wat ook leuk was om een keer te bezoeken.

Toen ik na het eten terugliep richting het centrum, kwam ik een ouder echtpaar tegen. Van een afstandje zag ik al dat ze de weg kwijt waren. De man zag mij aan komen lopen en had gelijk zo'n blik in de ogen van 'ik ga jou de weg vragen'.
Het bleek een Engels stel te zijn, die geen kaart van Stockholm bij zich had, maar (gelukkig) wel het adres van hun hotel.
Uiteindelijk kon ik ze daarmee wel de weg wijzen. Gelukkig voor hen waren ze al wel een eind in de goede richting gelopen.