Goteborg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goteborg image

Goteborg

Goteborg
Zweden
Rolfdez

De hoogtepunten van Scandinavië

Sommige reizen zullen een blijvende indruk op me achterlaten. Dat is ook het geval bij de reizen die ik heb gemaakt naar Scandinavië. Inmiddels ben ik al 3 keer afgereisd naar het noordelijke gedeelte van Europa en ik moet zeggen dat het me nog steeds blijft verrassen. Elke vakantie die ik doorbreng in Scandinavië, heb ik een soort route voor mezelf uitgestippeld en waar altijd wel een paar hoogtepunten in blijven terugkeren.

De overtocht vanuit Frederikshavn naar Göteborg
Tijdens mijn vakanties richting Scandinavië, vaar ik vanuit Denemarken naar Zweden. Dit doe ik het in plaatsje Frederikshavn. In Denemarken ook nog een aantal hoogtepunten bezocht. Deze vond ik in dit artikel. De vaartocht naar Göteborg zelf is al een hele belevenis. Eenmaal in deze plaats gekomen, begint eigenlijk pas het echte avontuur. De eerste uren zie ik alleen maar bossen en meren. Prachtige natuur die me elke keer weer rustig maken wanneer ik Scandinavië intrek.

De reis naar het noorden van Scandinavië
Met mijn camper reis ik verder naar het noordelijkste gedeelte van Scandinavië, maar eerst maak ik nog een tussenstop in Finland. Het is het land van de vele meren en moerassen, maar ook de stad Helsinki is erg indrukwekkend. Meestal breng ik er 1 of 2 nachtjes door en bezoek ik daar de Finse Nationale Opera.

Na Finland achter me gelaten te hebben, reis ik door naar de Noordkaap. Het is het meest noordelijkste puntje van ons Europese continent. Zeker het laatste stukje van de reis er naar toe, is erg erg intensief maar zeker de moeite waard. Houd je goed vast, want af en toe kan het er flink waaien en de temperatuur is er ook in de zomer niet altijd even aangenaam.

De terugtocht langs de fjorden
Het is tijd om verder door te reizen en uiteraard doe ik dat langs de fjorden van Noorwegen. Wat een adembenemend avontuur is dat toch elke keer weer. In het noordelijke gedeelte zijn de bergen veelal met sneeuw bedekt, maar hoe zuidelijker je komt, hoe aangenamer ook de temperatuur wordt. Zeker in de zomerperiode.

Een tussenstop maak ik in Andenes waar ik vinvissen en potvissen ben gaan spotten. Een volgende keer doe ik dat graag in Lofoten waar je de mogelijkheid hebt om te snorkelen tussen orka's.

Stockholm, de wonderschone stad van Zweden
Stockholm is en blijft mijn favoriete Europese stad. Hoewel Stockholm zeker een moderne stad is, vind je er een prachtig historisch centrum met smalle binnenstraatjes die herinneren aan vroegere tijden.

Vooral het eten in Stockholm is erg lekker en kan ik je zeker aanbevelen. Het is de perfecte afsluiter van een reis door Scandinavië.