Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zweden image

Autorondreis door Scandinavië (deel 1 Zweden)

Zweden
Europa
Kburgers1

Autorondreis door Scandinavië (deel 1 Zweden)

Omdat ik een groot Canada fan ben geeft iedereen aan dat ik een keer Scandinavië moet bezoeken. Dit zou Canada in het klein zijn. Samen met mijn vriend hebben we ervoor gekozen zowel Zweden als Noorwegen te bezoeken in 2015. We zijn via Duitsland en Denemarken in één dag naar Malmo gereden in Zweden. Daar hebben we de eerste dag gekampeerd met uitzicht over de prachtige brug die Zweden met Denemarken verbind.

We zijn vervolgens doorgereden langs de kust (E22) richting Stockholm. Wat een leuke stad is dit. We hebben Gamla Stan bezocht en het koninklijk paleis. Wat ons vooral is bijgebleven was ons bezoek aan het Vasa museum. Een schip wat in de 17de eeuw gebouwd is en wat tijdens de ter waterlating in 1628 meteen is gezonken. Het schip heeft 333 jaar onder water gelegen en is in 1961 geborgen. Het schip is in goede staat en te bewonderen in het Vasa museum.

Na een aantal dagen Stockholm zijn wij door gereden naar Angra. Een klein plaatsje in het midden van Zweden. Op de vakantiebeurs hadden wij namelijk Nederlander Marco van Wildlife Sweden Camp Angra ontmoet. Hij heeft ons enthousiast gemaakt om bij hem te komen kamperen en een elandensafari te doen, aangezien wij nog nooit elanden in het wild hadden gezien. In Angra aangekomen woont Marco prachtig aan een riviertje midden in het bos. In de avond gaan we met zijn jeep op zoek naar Elanden. Al gauw vinden we een jong mannetje. En later nog een aantal volwassen dames elanden. Echt een prachtige ervaring. Ook een vos stak de weg nog over. In Angra was het toen wij er waren dik 30 graden. Helaas trok het riviertje allemaal insecten en steekvliegen aan dus na 2 dagen hebben we de tent ingepakt en zijn we richting het koude noorden gereden.

Onderweg naar Arvidsjaur waren wij bijna de enige op de weg. We merkten dat we richting het noorden gingen want de temperatuur zakte en de lucht werd wat grauwer. Richting Arvidsjaur (E45) werden we getrakteerd op een grote groep rendieren die stonden te grazen aan de kant van de weg. Dit was voor het eerst dat ik wilde rendieren zag en ik was helemaal happy! Het zijn immers ook leuke beesten om te fotograferen. Ook zijn we prachtige meren en rivieren gepasseerd.
In Arvidsjaur zelf was niet zoveel te doen. De plek is vooral populair in de winter. Dan kan je daar skiën, in iglo’s slapen en sleehondentours doen. Vanaf Arvidsjaur zijn we de volgende dag richting Kiruna gereden om de dag daarop het tweede deel van onze reis te beginnen in Noorwegen.

Foto's

034b9.jpg
034b9.jpg
Kburgers1
20467.jpg
20467.jpg
Kburgers1
5aa38.jpg
5aa38.jpg
Kburgers1
8f15f.jpg
8f15f.jpg
Kburgers1
6028b.jpg
6028b.jpg
Kburgers1