Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zweden image

Mooie route langs de besneeuwde meren in Noorwegen

Zweden
Europa
EvelineVanPutten

Mooie route langs de besneeuwde meren in Noorwegen

26 januari 2016
Vanochtend lekker ontbeten, de auto weer vol geladen en ijsvrij gemaakt. Vervolgens wilden we uitchecken, maar we konden niemand vinden. Niet boven, niet beneden, niet voor het huis, niet achter het huis. Nu hadden we wel een telefoonnummer van de eigenaresse, maar beide telefoons hadden geen bereik. Even later zag Eveline een man bij een auto staan. Hij belde in eerste instantie zijn vrouw, maar uiteindelijk hebben we bij hem kunnen betalen. Zo, nu op pad!

Al vrij snel reden we over de grens naar Noorwegen. Noorwegen zag er net zo betoverend uit als Zweden. Heuvels, bomen en besneeuwde wegen. Opvallend is wel dat de bomen in Noorwegen helemaal niet meer zo wit waren; we kwamen hele stukken bos van groene bomen tegen. Nu was vandaag de temperatuur ook bijzonder mild: slechts een paar graden onder het vriespunt! Het weer was wisselend; variërend van zon, sneeuw, mist en bewolking. Van alles wat dus.

We zijn bewust met een extra ommetje naar onze volgende bestemming gereden, zodat we langs de mooiste meren zouden rijden. De route was dan ook prachtig! De vele bevroren meren waren indrukwekkend om te zien. Vanaf de grens zijn we over de 31 naar Røros gereden en daar hebben we de 30 naar Os en vervolgens de 28 naar het zuiden genomen. Eén van de mooiste plekken was het Bjørkodden naturreservat, waar we een mooi uitzicht hadden op het Femunden-meer. Ook het gebied bij Bjørnberga og Isteren met het Isteren-meer was betoverend mooi.

Het was ondertussen alweer 1 uur geweest en we begonnen wat trek te krijgen. Langs de route kwamen we maar weinig tegen; zelfs huizen waren zeldzaam. Soms zagen we een bordje met “eetgelegenheid”, maar deze bleek veelal gesloten te zijn vanwege het laagseizoen. Uiteindelijk vonden we in Drevsjø een leuk “kafe”, wat een kruising was tussen een wegrestaurant en een snackbar. De hamburgers waren in ieder geval overheerlijk!

Hierna was het nog een goed uur rijden naar onze accommodatie Trysil Hyttegrend in Trysil. We werden welkom geheten door Ilja, een Nederlandse vrouw. Ze zei dat er iets was met de tweepersoons cabin die we geboekt hadden, dus kregen we een upgrade naar een vierpersoons cabin. Een super schattig houten huisje mét openhaard. De ligging is fantastisch; net buiten het drukke centrum, aan de rivier en met uitzicht op de heuvels (en skipiste) van Trysil. Super mooi! We hebben alvast een rondje gereden in de omgeving, zodat we morgen weten wat we precies moeten zijn voor de huskytocht en waar we het makkelijkste kunnen parkeren bij de skipiste. Toen we weer terug waren bij het huisje, hebben we nog een klein stukje rondom de accommodatie gelopen. Vervolgens hebben we de openhaard aangestoken. Op naar een gezellige avond!

Foto's

cf63f.jpg
cf63f.jpg
EvelineVanPutten
768ed.jpg
768ed.jpg
EvelineVanPutten
cf63f.jpg
cf63f.jpg
EvelineVanPutten
768ed.jpg
768ed.jpg
EvelineVanPutten
a1db5.jpg
a1db5.jpg
EvelineVanPutten
a1db5.jpg
a1db5.jpg
EvelineVanPutten