Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zweden image

Crosscountry skiën én langlaufen in Tyngsjö

Zweden
Europa
EvelineVanPutten

Crosscountry skiën én langlaufen in Tyngsjö

19 januari 2016
Vannacht weer heerlijk geslapen. Deze keer minder vaak ons hoofd gestoten, een warme douche en een goedwerkend doucheputje. Een goed begin van de dag dus! Na een lekker ontbijt zijn we naar René gelopen om een paar langlaufski’s te lenen. Nadat we ons materiaal hadden gekregen, legde hij uit waar de route liep. Deze route was ongeveer 6 kilometer lang en leek meer op crosscountry skiën dan langlaufen. Het was een mooie route door de bossen, met veel bochtjes, heuveltjes en takjes. Super mooi! Zeker ook omdat de zon weer een prachtige gloed gaf over de besneeuwde sparren. Om half 1 waren we weer terug in ons huisje, waar we lekker geluncht hebben.

Eigenlijk hadden we zin om nog een stukje te gaan langlaufen. We liepen dan ook weer opnieuw naar René, die nog lekker aan de tomatensoep zat (compleet met oranje mondhoeken). Hij kon nog wel een nieuwe route voor ons maken. Dus gingen we weer op pad, deze keer richting het noorden. René kwam met zijn sneeuwscooter voorbij scheuren en trok daarmee een mooie loipe voor ons. Deze route leek meer op langlaufen; meer rechte stukken met flinke klimmetjes en afdalingen. In deze route gingen we over een heel groot meer. Zo prachtig! Toen we weer op het land waren, hebben we weer een theepauze gehouden. We vervolgden de route en kwamen rond zonsondergang weer terug bij de stugby. In totaal hebben we vandaag meer dan 15 kilometer afgelegd op de latten. We hebben een extra ommetje naar het Tyngsjö (meer) gemaakt, omdat de zonsondergang adembenemend was. De lucht zag eruit alsof hij in brand stond. Prachtig!

Na nog wat mooie foto’s zijn we terug gegaan naar ons huisje, waar we lekker gerelaxt hebben. Eveline heeft een lekkere maaltijd gemaakt, terwijl Gerben de foto’s op de laptop heeft gezet. Nog even een verslagje typen, het huisje alvast een beetje opruimen voor het vertrek morgen, een spelletje doen en straks weer lekker naar bed. We gaan wel elke twee uur onze wekker zetten om te kijken of we het noorderlicht gaan zien. Zullen we geluk hebben??

Foto's

0aaf9.jpg
0aaf9.jpg
EvelineVanPutten
12700.jpg
12700.jpg
EvelineVanPutten