Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zweden image

Gemotoriseerd en ongemotoriseerd genieten van de sneeuw

Zweden
Europa
Sellie71

Gemotoriseerd en ongemotoriseerd genieten van de sneeuw

Als je eens zin hebt in een andere manier van wintersporten dan is dit misschien een alternatief. In de provincie Jämtland, plaatsje Albäcken kan je op verschillende manieren genieten van de mooie natuur van Zweden. Wij hebben vier dagen rond gereden met omgebouwde motoren (Yamaha WR 250 met rupsband en slede ofwel de "explorer") en sneeuwscooters. Dit was een heerlijke manier om te genieten van de prachtige omgeving. (Om met de explorer te mogen rijden, moest je wel in het bezit zijn van een geldig motor rijbewijs.)
Daarnaast zijn we ook nog één dag op pad geweest met de slee en husky's. Het enige minpunt van onze reis was de hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Dit maakte dat de zon de sneeuw deed smelten en je wel heel snel heel diep weg zakte als je naast het pad terecht kwam. Dit gebeurde ons dus wel een paar keer op een dag.
Naast de gemaakte tochten hebben we ook de mogelijkheid gegrepen om een keer op ijs te rijden met motoren, hiervoor waren de Yamaha WR 250 voorzien van spikes in de banden. Helaas werd door de zon de baan snel papperig en werd het rijden een stuk zwaarder.
Tevens kon je op een snowboard achter de sneeuwscooter de sneeuw van dichtbij bekijken, dit was in mijn geval zo. Maar na enige oefening kon ik zowaar even op het board blijven staan.
Voor een ieder die deze vorm van wintersport zou willen proberen, zou ik aanraden om bij Wilco en Nollie langs te gaan in Albäcken. Meer informatie vind je op www.offroadzweden.nl

Foto's

57200.jpg
57200.jpg
Sellie71
a383b.jpg
a383b.jpg
Sellie71
a383b.jpg
a383b.jpg
Sellie71