Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zweden image

Fjällräven Kungsleden 2008

Zweden
Europa
FootTrail

Fjällräven Kungsleden 2008

110km tussen Nikkaluokta en Abisko Turiststation bij de Samen in Laponia

Dit is het noordelijke stuk van de Kungsleden trail die in totaal een 644km lang is.

Met SAS vanuit Brussel, komt men via een tussenstop in Stockholm aan in Kiruna.

Kiruna is een mijnstad die rond 1900 ontstaan is. Voor de ontdekking van ijzererts was het een Samen nederzetting. Je kunt er naar toe om eventueel de laatste inkopen te doen voor je aan een trekking begint. Vanuit Kiruna kan je, ofwel met de trein verder naar het noorden naar Abisko, het begin- of eindpunt van de Kungsleden ofwel met de bus naar Nikkaluokta. Daar ben je dicht bij de Kebnekaise.

Langs de Kungsleden trail, kan je gebruik maken van de berghutten, maar leuker is als je je tentje bij hebt. Zo kan je wanneer het je uitkomt een kampplaats uitzoeken en genieten van het landschap en de rust als je 's avond je potje kookt.

Ladtjoluspekåtan of in de volksmond “Lap-Donalds” aan het begin van de Ladtjojaure (meer). Dit is een “Have to see” als je in de regio bent. Je kunt er lekkere rendier burgers eten en een AA-pintje drinken terwijl je geniet van het zicht op het meer. Uitzonderlijk mooi wanneer je er bij zonsondergang bent.

Een kaart hoef je niet direct omdat de trail goed gemarkeerd is, maar handig is het altijd.

110km achter de rug en ik was gelukkig, niet omdat het afgelopen was, maar omdat ik heb kunnen genieten van deze wonderbare natuur. Dat ik er een vriend Carsten Fleck heb aan over gehouden waarmee ik in de toekomst nog wel wat paden zal bewandelen.

Foto's

f56c6.jpg
f56c6.jpg
FootTrail
9d516.jpg
9d516.jpg
FootTrail
ee816.jpg
ee816.jpg
FootTrail