Tsjechië foto's & tips

'411010' door agrotewal '411010' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Tsjechische lekkernij

agrotewal

Ook deze foto kan mee doen aan het thema van de maand. Aan het eind van de Karlsbrug is bakker die een Tsjechische lekkernij verkoopt. De werkwijze kun je van bovenaf goed bekijken. Het is een soort bladerdeeg op een rol gebakken en dan warm met kaneel suiker, erg lekker.

'322450' door reysigers '322450' door reysigers

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Franz Kafka

reysigers

In Praag is een monument voor Franz Kafka onthuld. Het 3,7 meter hoge bronzen beeld, een lopende figuur zonder hoofd met Kafka op de schouders, is van de Tsjechische beeldhouwer Jaroslav Rona. Het beeld is geïnspireerd op Kafka's werk, met name het verhaal Beschrijving van een gevecht.Kafka (1883 - 1924) was afkomstig uit een joods, Duitssprekend gezin uit Praag. Hij woonde en werkte in Praag, Berlijn en Wenen. Hij stierf in Kierling bij Wenen. Tot zijn bekendste werken behoren Het Proces en Het Slot. Hij werd door de communistische machthebbers grotendeels genegeerd.

'281608' door Othilde '281608' door Othilde

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Karelsbrug in de...oc

Othilde

De Karelsbrug (Charles Bridge) in Praag, op een vroege herfstochtend. Met prachtig weer en koude nachten vormde dauw over het water die de wind zacht over de brug heen blies. De opgaande zon maakte het af.

'413753' door agrotewal '413753' door agrotewal

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Zwemmen in de...steen

agrotewal

De oude steengroeve Velka Amerika is een prachtig gebied voor een wandeling. In een goed uur loop je rond de oude groeve. Maar de locals gebruiken de groeve ook als zwembad.

'354577' door sschieck '354577' door sschieck

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Concentratiekamp

sschieck

Binnen een uurtje rijden van Praag ligt het voormalig concentratiekamp Terezín. Er indrukwekkend, zeker met een rondleiding erbij. De tekst boven de deur staat bij alle concentratiekampen.....ik krijg er de kriebels van....brrr

'490422' door photofreak '490422' door photofreak

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Engelenbrug

photofreak

Ik ben weer terug van een prachtige rondreis door het zuidwesten van Turkije. Ik moet alle foto's nog bekijken en beoordelen dus vandaar nog even foto's van het prachtige Praag. Hier een plaatje van de engelenbrug.

'264346' door svandebraak '264346' door svandebraak

TsjechiëReuzengebergte

TsjechiëReuzengebergte

Reuzengebergte...Tsje

svandebraak

Reuzengebergte Tsjechië geweldig om daar rond te lopen!!! een geweldig gebied in het noorden van Tsjechië. .. ... .. .. ... ... .. .. .. . .. .. .. .. .

'455648' door Mryn74 '455648' door Mryn74

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Ochtendwandeling

Mryn74

De Karelsbrug is zo mooi dat deze de gehele dag overspoeld wordt door toeristen. Daarom besloten de wekker eens extra vroeg te zetten om in alle rust te kunnen genieten van het prachtige decor. -3 graden en nog wat ochtendmist maar het eerste licht van de dag is een feit....

'406129' door agrotewal '406129' door agrotewal

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Velka Amerika

agrotewal

De steengroeve Velká Amerika is een kalkstenen groeve op het grondgebied van de gemeente Mo?ina in het gewest Beroun. Je kunt een prachtige wandeling rond de groeve maken waarbij er steeds weer andere uitzichten zijn.

'513064' door Moraimavdf '513064' door Moraimavdf

TsjechiëBohemen Zuid

TsjechiëBohemen Zuid

Raften bij Cesky...Kr

Moraimavdf

Cesky Krumlov is een prachtig stadje met een middeleeuwse uitstraling, prachtige Gotische en Renaissance gebouwen. Deze stad wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO Op de rivier de Vltava (Moldau) kun je raften en kanoën. Met een opblaasbare raft varen door Krumlov is een echte aanrader. In dit stadje zijn 5 dammen die getrotseerd moeten worden. De reden is dat u een nat pak zult behalen bij het navigeren langs een van de vijf dammen. Je kunt ook stoppen in de terrassen want deze bevinden zich direct aan het water en lekker genieten van een hapje en een drankje. Voor kinderen was dit een geweldig avontuur. Als de kinderen het maar leuk hebben, dan hebben wij het ook leuk.

'535405' door Fotografie1234 '535405' door Fotografie1234

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Langste Roltrap, metr

Fotografie1234

Dit is de roltrap van het metrostation Námestí Míru in Praag, de langste van Europa. Met een snelheid van 9 km per uur zoef je 100 meter naar beneden.

'123698' door iekevonk '123698' door iekevonk

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Armoede

iekevonk

Ook dit indrukwekkende tafereel kom je in Praag tegen...

'381565' door Trancefly '381565' door Trancefly

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Matroesjka poppen in.

Trancefly

In de stad Praag kom je allerlei leuke winkeltjes tegen, waaronder 1 die volledig gespecialiseerd was in Matroesjka poppen, erg mooie varianten in diverse grotes en zowel bands als huisdieren en overige dieren, bekenden presidenten en belangrijke filmsterren etc etc.

'490736' door meeko '490736' door meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

St.-Vituskathedraal

meeko

Na een klimmomhoog met onderweg prachtige uitzichten over de oude stad kom je aan bij de Praagse Burcht. Hier vind je de Sint-Vituskathedraal (Tsjechisch: Katedrála svatého Víta). De kerk is gewijd aan de heilige Vitus. De volledige naam van de kerk is Katedrála svatého Víta, Václava a Vojt?cha, oftewel Kathedraal van de heilige Vitus, Wenceslaus en Adalbert. In het jaar 926 werd een eerste kerk in romaanse stijl gebouwd op deze locatie op de burchtheuvel. Keizer Karel IV gaf de opdracht om deze kerk te vervangen door wat de grootste kathedraal van Europa moest worden. De eerste steen werd in 1344 door de keizer persoonlijk gelegd. Als bouwheer was de Fransman Matthieu d'Arras aangesteld, die de bouw in de stijl van de Franse gotiek begon. Na zijn dood in 1352 werd hij als hofarchitect opgevolgd door de Duitser Peter Parler, die in Praag ook de Karelsbrug en de Týnkerk heeft ontworpen. Parler bouwde verder aan de Sint-Vitus in een Duitse gotische stijl.

'402156' door agrotewal '402156' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Bedelaar

agrotewal

Die is echt een foto voor het thema van de maand. Deze local is in Praag niet enig in zijn soort. Door de hele stad kom je bedelaars tegen waarvan meestal het gezicht niet zichtbaar is . Ik heb een serie foto's gemaakt en dit is de eerste.

'346345' door reizendebeer '346345' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Natuurbrug in Boheems

reizendebeer

Het is een stevige maar redelijk gangbare bergwandeling erheen, maar volledig de moeite waard, de 26 meter lange Prav?ická brána is de langste natuurbrug in Europa, ook de omgeving wat Boheems Zwitserland is genoemd is erg indrukwekkend. De natuurbrug is ook te zien geweest in de Disney film "Narnia".

'490457' door photofreak '490457' door photofreak

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Detail engelenbrug

photofreak

De engelenbrug bestaat niet alleen uit engelen, je ziet ook mooie andere details. Maar de engelen, op elk eind van de brug, zijn natuurlijk wel prachtig.

'460301' door Karindewolf '460301' door Karindewolf

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Bizarre beelden!

Karindewolf

Ik kwam deze beelden tegen in Praag. Wat ze juist betekenen , ik kan het niet vertellen maar ik vond ze echt bizar en een beetje eng!

'493104' door enroute2 '493104' door enroute2

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Oude Joodse...Begraaf

enroute2

De oudste nog bestaande joodse begraafplaats van Europa ligt in de wijk Josefov in Praag. De begraafplaats was in gebruik van 1478 tot 1786. Nu is het onderdeel van het Joods Museum, en wordt deze indrukwekkende plek door duizenden toeristen bezocht. Het aantal mensen dat op deze begraafplaats begraven ligt is niet vast te stellen, omdat er op sommige plaatsen tot 12 lagen van graven boven elkaar liggen. Ondanks de kleine oppervlakte van ongeveer één hectare wordt het aantal grafstenen op ongeveer 12.000 geschat. Vermoedelijk liggen er echter de resten van zo'n 100.000 mensen. (bron: Wikipedia)

'489153' door photofreak '489153' door photofreak

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Boottocht Moldau

photofreak

Als je in Praag bent dan kan ik je een boottocht over de Moldau zeker aanraden. Vooral vroeg in de avond dan heb je het mooiste licht. Dit is voorlopig mijn laatste foto. Ik ga een korte rondreis maken door het zuid-westen van Turkije. Tot gauw.

'460088' door Rhodaxx '460088' door Rhodaxx

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

The Unbearable...Ligh

Rhodaxx

The Unbearable Lightness of Being is een Amerikaanse film uit 1988 van filmregisseur Philip Kaufman, gebaseerd op de roman De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van de Tsjechische schrijver Milan Kundera. De film schetst het artistieke en intellectuele milieu van de Praagse Lente, waar de vrijdenkende hersenchirurg Tomas (Daniel Day-Lewis) een ménage à trois onderhoudt met zijn geliefde Tereza (Juliette Binoche) en zijn minnares Sabina (Lena Olin). De inval van het Warschaupact in Tsjechoslowakije van 1968 zet de levens van de hoofdrolspelers op zijn kop en dwingt hen tot het maken van politieke en morele keuzes. Aan deze prachtige film heb ik vaak gedacht toen ik vorig jaar in Praag was. Het leek ook letterlijk lente terwijl het begin februari was.

'499640' door agrotewal '499640' door agrotewal

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Kasteel Trosky

agrotewal

Boffen als je op een camping staat met uitzicht op dit bijzondere kasteel, voor de prachtige zonsondergang heb ik wel 5 minuten moeten lopen voor het beste overzicht Kasteel Trosky is een kasteelruïne in het noorden vanTsjechië, bij het stadje Rovensko pod Troskami in het Boheems Paradijs. Het het kasteel al is al van verre te zien want het is gebouwd op twee oude vulkaanpijpen. Op beide basaltheuvels is een toren gebouwd. De ene toren wordt Panna "Maagd" genoemd (relatief gezien 57 m hoog) en de andere Baba "Oud wijf" (relatief gezien 47 m hoog). Relatief ten opzichte van de zeespiegel (481 meter). Met de bouw werd gestart in 1397. Tijdens de 30-jarige oorlog in de 17e eeuw was de burcht verlaten en vervallen. Sinds 1928 is de "Club van Bohemische Toeristen" de eigenaar van Trosky. (Wikipedia)

'337301' door adelheid '337301' door adelheid

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Mucha glas in lood

adelheid

De St. Vitus kathedraal in Praag. De kerk hangt vol met prachtige glas in lood ramen - heel kleurrijk allemaal. Dit is een van de bekendste ramen, en is gemaakt door de Tsjechische Art Nouveau kunstenaar Alfons Mucha.

'493010' door meeko '493010' door meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Staromestske Namesti

meeko

Het Starom?stské nám?stí, Tsjechisch voor plein van de oude stad, is een plein in het stadsdeel Oude Stad van de Tsjechische hoofdstad Praag. Naast de imposante gevels van burgerlijke gebouwen staan er aan het plein kerken in verschillende stijlen, waaronder de Týnkerk in gotische stijl en de barokke Sint-Nicolaaskerk. Het was er ook druk met locals en toeristen en er is veel te zien, wat makkelijk kan vanaf een van de vele terrasjes.