Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veel bezienswaardigheden van Praag in 1 beeld

Praag,
Tsjechië


November 2015 ben ik naar Praag geweest,een fantastische stad met vele bezienswaardigheden.
Ik ben er 6 dgn geweest en heb nog steeds niet alles kunnen zien.
Maat gelukkig wel de meest bekende en mooiste plekken van de oude en de nieuwe stad en dat zijn er nogal wat!!

Hier het mooie panoramisch uitzicht over de stad.Genomen vanaf de Letná heuvel in het gelijknamige park.dit ligt tussen de wijken Hradcany en Holesovice.
Het is een mooi park,dat bekend is om de 22m hoge Metronoom die op de sokkel van het voormalige Stalin-monument is gezet. Maar ook door de AXA arena (het stadion van Sparta Praag) waarlangs tot 1989 militaire parades plaatsvonden.Duizenden Tsjechen marcheerden hier ter ere van de communistische leiders.

Op deze foto zijn aardig wat bezienswaardigheden te ontdekken die Praag geliefd maken....Allereerst de nieuwe stad(Nove Mesto).
Het groene dak op de voorgrond is het nationaal theater(Národní Divadlo) en de rivier de Vltava ( Moldau) met al z'n bruggen..op de voorgrond de Cechuv brug en de wereldberoemde Karluv Most (Karelsbrug) en 1 van z'n torens,die je ook kunt beklimmen en vanaf waar je een prachtig uitzicht over de brug hebt.

je ziet daarachter de Týnkerk op Staromestske Námestí(oude stadsplein) en de gouden koepel van het operagebouw. Heel in de verte is de Zizkov televisietoren nog te zien..