Moravie noorden stekker

Moravie noorden – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Moravie noorden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Moravie noorden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Moravie noorden

Beste foto's & tips van Moravie noorden

'427444' door agrotewal '427444' door agrotewal

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Aan leuke straatjes..

agrotewal

De dorpen en dorpspleinen van Tsjechië zijn vast bij iedereen bekend. Maar de kleine straatjes en steegjes verdienen meer aandacht. Vaak met kleine restaurantjes, leuke boogjes en pasteltinten.

'360436' door Knebbeltje '360436' door Knebbeltje

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Het Sterrenklooster

Knebbeltje

Een minder bekende Unesco-site: Vlak buiten de foeilelijke industriestad Zdar nad Sazavou in Moravie ligt op een heuvel een van de bizarste laat-middeleeuwse gebouwen van Europa. Een klooster, in de vorm van een vijfpuntige ster; de bedevaartkerk van St. Johannes Nepomuk in Zelena Gora. Alle hoeken zijn bijna messcherp, het heeft haast iets buitenaards.

'1000621' door ChristaThieme '1000621' door ChristaThieme

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Kerk op Cvilin heuvel

ChristaThieme

In de regio Moravië-Silezië in het uiterste oosten van Tsjechië, vlakbij de Tsjechische stad Krnov (de Duitse naam is Jägerndorf) staat een uitkijktoren op een heuvel. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het omringende land en ook op deze kerk; de Bedevaartkerk van de Verhoging van het Heilige Kruisbeeld en Onze Dame. Jägerndorf was tot 1945 een plaats met een overwegend Duitstalige bevolking. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitstalige bevolking verdreven. De foto is van ruim 10 jaar geleden en door de toenmalige verkrijgbare digitale techniek en de regenachtige mist minder scherp dan ik zou willen. Maar door de aparte ligging van de kerk en de toch wel mooie dreigende lucht wilde ik toch deze foto met jullie delen. Door het gebruikte wit in de architectuur lijkt de kerk licht te geven. Ik zou er graag eens teruggaan en de foto met mijn huidige camera opnieuw willen maken. Wij zagen die dag enkel Tsjechen en Polen de kerk en toren bezoeken. Volgens mij is voor de Nederlandse toerist deze bestemming redelijk buiten de gebaande paden.

Laat kaart zien