Moravie noorden beste reistijd

Het weer in Moravie noorden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Moravie noorden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Moravie noorden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Moravie noorden

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Moravie noorden:De beste reistijd voor Moravie noorden is mei, juni en september. In de zomermaanden valt de meeste regen en die zijn ook het drukste. Het westen van het land heeft een iets milder klimaat dan het oosten, waar strenge winters en hete zomers vaker voorkomen. Voor- en najaar zijn de beste reistijden.


Reisadvies
Voor Moravie noorden geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 augustus Herinnering aan de Slowaakse opstand, 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 17 november Herdenking van de Fluwelen Revolutie.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Moravie noorden

Beste foto's & tips van Moravie noorden

'427444' door agrotewal '427444' door agrotewal

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Aan leuke straatjes..

agrotewal

De dorpen en dorpspleinen van Tsjechië zijn vast bij iedereen bekend. Maar de kleine straatjes en steegjes verdienen meer aandacht. Vaak met kleine restaurantjes, leuke boogjes en pasteltinten.

'360436' door Knebbeltje '360436' door Knebbeltje

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Het Sterrenklooster

Knebbeltje

Een minder bekende Unesco-site: Vlak buiten de foeilelijke industriestad Zdar nad Sazavou in Moravie ligt op een heuvel een van de bizarste laat-middeleeuwse gebouwen van Europa. Een klooster, in de vorm van een vijfpuntige ster; de bedevaartkerk van St. Johannes Nepomuk in Zelena Gora. Alle hoeken zijn bijna messcherp, het heeft haast iets buitenaards.

'1000621' door ChristaThieme '1000621' door ChristaThieme

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Kerk op Cvilin heuvel

ChristaThieme

In de regio Moravië-Silezië in het uiterste oosten van Tsjechië, vlakbij de Tsjechische stad Krnov (de Duitse naam is Jägerndorf) staat een uitkijktoren op een heuvel. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het omringende land en ook op deze kerk; de Bedevaartkerk van de Verhoging van het Heilige Kruisbeeld en Onze Dame. Jägerndorf was tot 1945 een plaats met een overwegend Duitstalige bevolking. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitstalige bevolking verdreven. De foto is van ruim 10 jaar geleden en door de toenmalige verkrijgbare digitale techniek en de regenachtige mist minder scherp dan ik zou willen. Maar door de aparte ligging van de kerk en de toch wel mooie dreigende lucht wilde ik toch deze foto met jullie delen. Door het gebruikte wit in de architectuur lijkt de kerk licht te geven. Ik zou er graag eens teruggaan en de foto met mijn huidige camera opnieuw willen maken. Wij zagen die dag enkel Tsjechen en Polen de kerk en toren bezoeken. Volgens mij is voor de Nederlandse toerist deze bestemming redelijk buiten de gebaande paden.

Laat kaart zien