Málaga reisblogs

Met mijn voeten in het water

Inmalaga was er (tot 15 mei 2012) Gepost op 15 mei 126 reacties

Vier sterren krijgt de wandeling door de rio Chillar van mij. Geschikt voor Mannen in alle soorten en maten: 10-minners; 40-plussers, ’Mannen met Poedels’ en ‘Echte Mannen’. Toch ga ik, Vrouw, dit maal voor de troepen uit. In tegenstelling tot onze normale uitstapjes is het deze keer namelijk niet, regenachtig, bloedheet, ijskoud of een trektocht over een pad zo steil dat het eigenlijk alleen geschikt is voor berggeiten. Vandaag schijnt het zonnetje, de lucht is blauw en het hoogteverschil is minimaal.

Stroomversnellinkjes, overhangende rietstengels en rotsblokken zijn de enige obstakels in deze twee uur durende tocht naar de watervallen aan het einde. Een hoger gelegen stuwdam voedt de rivier die uitmondt in de zee bij Nerja. Het water zoekt zijn weg door nauwe kloven (los cahorros), op sommige plaatsen zo smal dat ik met uitgestrekte armen de wanden aan beide kanten kan raken.

Verdwalen is niet mogelijk, er zijn geen zijpaden, op het grootste deel van het traject is er zelfs helemaal geen pad. De enige mogelijkheid is door de rivier. Het is 29º C, maar zo voelt het niet door de schaduw in het ravijn en de verkoelende werking van het voetenstrelende water. Daar, een man met twee poedels in zijn armen. Ik mag een foto van hem maken, hij vindt het goed en ja ook als ik het op mijn blog zet.

Aah, even zwemmen onderweg in groene poeltjes. Genieten van natuurschoon kan op verschillende manieren tijdens deze wandeling. Twee gespierde en gebronsde mannen proberen door ‘onze’ vijver te fietsen. Het water is hier een stuk dieper dan in de rest van de rivier. Het lijkt te gaan lukken, dan splash vallen ze allebei. Zwemmend zijn ze ook mooi.

Op deze wijze ben zelfs ik nog wel vaker bereid mijn zwembadblauw in te leveren voor riviergroen. Heb ik dan werkelijk niets te zeuren? Nou vooruit dan. De oleander staat langs de snelweg al uitbundig te bloeien maar heeft hier waarschijnlijk met het oog op het komende toeristenseizoen het ontluiken uitgesteld. Hij staat een beetje saai te niksen met het overige groen langs de kant. OK, komen we volgende maand terug. Als de oleander dan de rivierwanden roze kleurt krijgt deze wandeling de vijfde ster er ook nog bij.

______________________________________________________________

Om het beginpunt van de wandeling te bereiken met de auto vanaf het stadscentrum van Nerja richting los cahorros aanhouden, onder de snelweg door, langs de cementfabriek over het zandpad. Een paar krassen op de auto verder en je kunt parkeren bij de ingang van kloof.

Of je kunt ook gewoon vanuit Nerja de rio Chillar volgen. Dit verlengt de wandeling met een paar oninteressante kilometers én dat heeft het normaliter airco gekoelde, 4WD getransporteerde lichaam van een Echte Vrouw natuurlijk liever niet.

Inmalaga Positie 16483 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Kijk ik kan de wanden aanraken
blogfoto nr. 2
Met mijn voeten in het water
blogfoto nr. 3
Op de fiets door 'onze' vijver
blogfoto nr. 4
Man met poedels
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
De Belgen komen eraan
4 0
Gepost op 09 juni
Spanje Málaga

Reacties bij deze blog

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

@corriedewinter

Dank je. Het was een van de leukste wandelingen die ik hier gedaan heb.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een geweldig verhaal met een prima tip erbij!

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

@albertensandra:

:) dank je wel.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Vijf sterren voor deze mooie blog!

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

@TravelGoorn

Sorry:). Temperatuur laat zich niet zo gemakkelijk beïnvloeden. Aan de andere kant, nu is het hier lekker, maar in de zomer is het veel te heet naar mijn smaak. Zo zie je maar. Elk nadeel heb z'n voordeel.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.