Madrid reisblogs

Madrid en Estadio Bernabeu

Bocaj is er nu(tot 07 mei 2010) Gepost op 30 apr 100 reacties

Gisteren met Iberia naar Madrid gevlogen, blijft toch bijzonder om te vliegen met een Europese maatschappij waarvan de bemanning slechts beperkt een andere taal spreekt dan hun eigen.
Huurauto opgehaald, een sliksplinter nieuwe met 11 km op de teller en naar het noorden gereden, we hebben een huis geboekt in Valdemanco, ongeveer 50 km ten noorden van Madrid.
Geboekt bij Belvilla, dus dan weet je dat het niet midden in de bewoonde wereld ligt, dat de straat niet in de TomTom staat was ook een aanwijzing. Routebeschrijving thuis niet uitgeprint want we hebben een TomTom, ja en als het adres daar niet in staat ben je gelijk verloren.
Het dorp snel gevonden maar het huis niet, eerst maar wat rondrijden, misschien zie je het toevallig. Daarna vragen bij het lokale café, na een hoop gebaren en stemverheffing begrijpen we dat we bij de kerk rechtsaf moeten. Wij weer rijden geen kerk te bekennen natuurlijk. Weer vragen aan andere dorpsbewoners, die weten niet precies waar het is. Uiteindelijk gestopt op de bushalte en het huis gebeld, en jawel er neemt een jongeman op die Engels spreekt (wij gaan natuurlijk naar een land waarvan geen van ons de taal spreekt), hij vraagt waar we staan en zegt zijn vader te sturen. Binnen enkele minuten stopt er een busje en met handen en voeten begrijpen we dat we moeten volgen.
Natuurlijk ligt het huis nog geen 200 meter van de bushalte.
Huis ziet er prima uit met vanaf het terras met boom een uitzicht op Madrid in de verte.
Vandaag naar Madrid gereden via achteraf wegen, een prachtig ruig bergachtig gebied met hier en daar een dorpje. In Madrid aangekomen zijn we via het zakencentrum, bekend van de 4 hoge torens, naar Estadio Bernabeu van Real Madrid gereden, dochterlief is een groot voetbalfan dus een bezoek staat bovenaan de todo lijst.
Een rondleiding door het indrukwekkende stadion gemaakt, capaciteit 80.000 mensen. De trophyroom en een blik op het veld en het stadion vanuit de dug-out zijn indrukwekkend.
Leuke dag met de eerste indrukken van Madrid, we gaan de komende dagen nog een paar keer terug. Nu eerst lekker een drankje op het half beschaduwde terras met uitzicht op de bergen en Madrid in de verte.

Bocaj Positie 26103 (0 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 128 Blogs: 10 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Estadio Bernabeu van Real Madrid
blogfoto nr. 2
Estadio Bernabeu van Real Madrid
blogfoto nr. 3
Estadio Bernabeu van Real Madrid
blogfoto nr. 4
Estadio Bernabeu van Real Madrid
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tankstation voor wijn
0 3
Gepost op 05 september
Italië Gardameer
Lillehamer, vergane glorie
4 2
Gepost op 02 september
Noorwegen Centraal Noorwegen
Waar is de kleine zeemeermin gebleven?
2 5
Gepost op 29 augustus
Denemarken Kopenhagen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.