Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image
Madrid image Madrid image

Madrid en Estadio Bernabeu

Madrid
Spanje
Bocaj

Madrid en Estadio Bernabeu

Gisteren met Iberia naar Madrid gevlogen, blijft toch bijzonder om te vliegen met een Europese maatschappij waarvan de bemanning slechts beperkt een andere taal spreekt dan hun eigen.
Huurauto opgehaald, een sliksplinter nieuwe met 11 km op de teller en naar het noorden gereden, we hebben een huis geboekt in Valdemanco, ongeveer 50 km ten noorden van Madrid.
Geboekt bij Belvilla, dus dan weet je dat het niet midden in de bewoonde wereld ligt, dat de straat niet in de TomTom staat was ook een aanwijzing. Routebeschrijving thuis niet uitgeprint want we hebben een TomTom, ja en als het adres daar niet in staat ben je gelijk verloren.
Het dorp snel gevonden maar het huis niet, eerst maar wat rondrijden, misschien zie je het toevallig. Daarna vragen bij het lokale café, na een hoop gebaren en stemverheffing begrijpen we dat we bij de kerk rechtsaf moeten. Wij weer rijden geen kerk te bekennen natuurlijk. Weer vragen aan andere dorpsbewoners, die weten niet precies waar het is. Uiteindelijk gestopt op de bushalte en het huis gebeld, en jawel er neemt een jongeman op die Engels spreekt (wij gaan natuurlijk naar een land waarvan geen van ons de taal spreekt), hij vraagt waar we staan en zegt zijn vader te sturen. Binnen enkele minuten stopt er een busje en met handen en voeten begrijpen we dat we moeten volgen.
Natuurlijk ligt het huis nog geen 200 meter van de bushalte.
Huis ziet er prima uit met vanaf het terras met boom een uitzicht op Madrid in de verte.
Vandaag naar Madrid gereden via achteraf wegen, een prachtig ruig bergachtig gebied met hier en daar een dorpje. In Madrid aangekomen zijn we via het zakencentrum, bekend van de 4 hoge torens, naar Estadio Bernabeu van Real Madrid gereden, dochterlief is een groot voetbalfan dus een bezoek staat bovenaan de todo lijst.
Een rondleiding door het indrukwekkende stadion gemaakt, capaciteit 80.000 mensen. De trophyroom en een blik op het veld en het stadion vanuit de dug-out zijn indrukwekkend.
Leuke dag met de eerste indrukken van Madrid, we gaan de komende dagen nog een paar keer terug. Nu eerst lekker een drankje op het half beschaduwde terras met uitzicht op de bergen en Madrid in de verte.

Foto's

Image Title Image Title
2d2e4.jpg
Bocaj
Image Title Image Title
ecf3c.jpg
Bocaj
Image Title Image Title
87dc2.jpg
Bocaj

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.