Formentera stekker

Formentera – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Formentera, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Formentera gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Formentera

Beste foto's & tips van Formentera

'520384' door DaphneLange '520384' door DaphneLange

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Formentera

DaphneLange

Formentera is het knappere maar rustigere zusje van Ibiza. Het is er fantastisch mooi en overal vind je knisperende witte stranden met turquoise water. Ja, ik ben fan en kom hier zeker nog een keer terug (tenminste, dat hoop ik!)

'1073471' door MiekeDeHaas '1073471' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Baai Cala en Baster

MiekeDeHaas

Zoek je op eiland Formentera een spannend en ongerepte baai, ga dan naar Cala en Baster. Deze kleine afgelegen baai is te vinden in het oostelijke deel van het eiland. Cala en Baster, het was even zoeken maar dan heb je wel het 'alleen op de wereld' gevoel. Het ligt in een kleine beschermende baai, bezaaid met geheimzinnige grotten. Die dienen als droogdokken voor boten maar ook te gebruiken als schaduwplekken op snikhete dagen. Vanaf een flinke hoogte wandel je naar beneden over prachtige rotsplateaus. Ik kan je gerust stellen, het is allemaal te doen en niet steil. Het was een verrassende plek en we hadden het rijk voor onszelf.

'1001536' door MiekeDeHaas '1001536' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Playa Cala Saona

MiekeDeHaas

Het eiland Formentera is klein, maar het heeft door zijn uitgesneden vorm een uitgestrekte kust van maar liefst 66 kilometer. Voor de strandliefhebbers is Formentera het walhalla met zijn ontelbare stranden en baaitjes. Wanneer je hier je favoriete strand niet kunt vinden ... dan weet ik het ook niet meer. Men heeft primitieve haventjes gemaakt, van oud en gevonden hout. Zo kunnen de bootjes via een houten geleisysteem het water in geschoven worden. Het strand Cala Saona heeft een grote natuurlijke baai aan de ruige westkust en is omgeven door prachtige rode kliffen. Overdag kun je hier heerlijk dobberen in het kristalheldere water waar je continu je voeten kunt zien. De zonsondergangen zijn hier ongeëvenaard . Al nippend aan een cocktail zie ik de zon in de zee zakken. Mijn avond is compleet. In de laatste Columbus Travel (nr. 76) staat een reportage over Formentera door mij gemaakt. En ik kan het eiland je aanbevelen. Ga zeker niet voor één dag, vanaf Ibiza,naar dit eiland. Voor een weekje kun je je hier uitstekend vermaken. Wanneer je al fietsend het eiland verkend, via de 32 groene routes, zie je de meest mooie punten, zonder vele toeristen.

Laat kaart zien

Laatste Formentera artikelen

Blog van de week: Formentera, een pareltje om de hoek

Columbus Reisreporter DaphneLange belandde niet ver van huis in een klein paradijsje. Ze bezocht Formentera, het zusje van Ibiza. Dit eiland is niet zo’n party-eiland als Ibiza, maar wel erg mooi. Voor Daphne was het liefde op het eerste gezicht. Wil je weten waarom? Lees de Topblog van deze week.

Columbus Reisreporter DaphneLange belandde niet ver van huis in een klein paradijsje. Ze bezocht Formentera, het zusje van Ibiza. Dit eiland is niet z...