Formentera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Playa Cala Saona

Formentera,
Spanje


Het eiland Formentera is klein, maar het heeft door zijn uitgesneden vorm een uitgestrekte kust van maar liefst 66 kilometer. Voor de strandliefhebbers is Formentera het walhalla met zijn ontelbare stranden en baaitjes. Wanneer je hier je favoriete strand niet kunt vinden ... dan weet ik het ook niet meer. Men heeft primitieve haventjes gemaakt, van oud en gevonden hout. Zo kunnen de bootjes via een houten geleisysteem het water in geschoven worden.

Het strand Cala Saona heeft een grote natuurlijke baai aan de ruige westkust en is omgeven door prachtige rode kliffen. Overdag kun je hier heerlijk dobberen in het kristalheldere water waar je continu je voeten kunt zien. De zonsondergangen zijn hier ongeëvenaard . Al nippend aan een cocktail zie ik de zon in de zee zakken. Mijn avond is compleet.

In de laatste Columbus Travel (nr. 76) staat een reportage over Formentera door mij gemaakt. En ik kan het eiland je aanbevelen. Ga zeker niet voor één dag, vanaf Ibiza,naar dit eiland. Voor een weekje kun je je hier uitstekend vermaken. Wanneer je al fietsend het eiland verkend, via de 32 groene routes, zie je de meest mooie punten, zonder vele toeristen.