Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandel door het maanlandschap van El Teide NP

Tenerife,
Spanje


In het parque nacional del Teide zijn er 37 verschillende wandelingen uitgestippeld.
Van licht tot zwaar, kort tot lang en alles er tussen in. Ook het landschap waar je doorheen wandelt is zeer divers. Het is sowieso een grillig landschap waarbij je het gevoel bekruipt als of je op de maan of op een andere planeet loopt.

Wandeling nr 7 gaat van Montaña Blanca naar de Pico del Teide (3.718 m) dit is een van de zwaardere wandelingen. De meeste wandelaars doen deze wandeling verdeeld over twee dagen. Ze overnachten in berghutten zodat ze het laatste deel van de klim naar boven in de vroege ochtend kunnen doen.

Zo'n wandeling is voor ons echt te heftig. Gelukkig kun je ook een deel van deze (en natuurlijk ook van andere wandelingen) wandeling doen en al wandelend genieten van het droge en woeste landschap. Hoe kan je daar nou van genieten denk je wellicht maar het is echt heel mooi. Het landschap heeft zoveel kleur schakeringen en dan met die diepblauw lucht!

We liepen met als doel de 'huevos del Teide' (eieren van de Teide) , dit zou ongeveer een uurtje lopen zijn. Helaas hebben wij ons doel niet bereikt.

We waren tot een punt gekomen waar we wel iets zagen dat op gestolde lava eieren leek, maar echt indrukwekkend nou nee....dat klopte ook later (terug in ons appartement) las ik dat we vanaf dat punt nog 10 minuten lopen was naar de huevos.
Jeetje wat een ei, als ik dat nou tijdens het wandelen beter had gelezen! Als excuus kan ik meegeven dat er super harde gure wind stond en mijn vriend zich niet lekker voelde anders hadden we wel verder gelopen.

Geeft dus niet zo snel op en begin goed belezen aan je wandeling!