Tenerife

Wandelen in het vulkanisch landschap van Parque Nacional del Teide

Wandelen in het vulkanisch landschap van Parque Nacional del Teide
Foto door : gerardmeuffels
Op het Canarisch eiland Tenerife ver van het toeristisch gedeelte vindt je de hoogste berg van Spanje de stratovulkaan Pico del Teide(3718m) en de tweede berg van Tenerife Pico Viejo (3106m) Deze zijn gelegen in het prachtige ruige Parque Nacional del Teide dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (nr 1258) staat.

Je kan hier goed wandelen in een onaards landschap wat meer lijkt afkomstig te zijn van een andere planeet zoals de maan. Je hebt er zandige vlaktes maar ook verweerde rotsen van basalt, de Caldera een komvormige krater en versteende rivieren van gestold lava waardoor je kan zien dat de vulkaan nog actief is. Een apart landschap.

De meeste toeristen komen bij de Roque de Garcia gelegen bij de Parador Canadas del Teide en het bezoekerscentrum. Dit is een opvallend gevormde rots en is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde rotsen in het park. Bij het bezoekerscentrum kan je informatie krijgen over het park en eventueel wandelroutes (pas op niet altijd voorradig) Als je gaat lopen ervaar je de rust die het vulkanische droge en vaak kale landschap uitstraalt.

Maak b.v.vanaf de Parador de Cañadas de Teide een korte wandeling richting de Pico de Teide. Hier heb je een kabelbaan naar bijna de top van de Teide (Teleferico del Teide) Wat een prachtig uitzicht heb je daar over het uitgestrekte vulkanisch landschap. Met mooi weer zie je zelfs Gran Canaria liggen. Je moet dit zeker gedaan en gezien hebben. Een iets langere wandeling is een wandeling vanaf de Parador eindigend bij restaurant / bar El Portillo. Dit is een 6 uur durende wandeling door redelijk vlak landschap met regelmatig zicht op de berg De Teide.

Je kan op verschillende manieren naar het Nationale Park. Je kan met de auto of excursiereis. Maar het is ook goed te doen met de [url="http://www.titsa.com/" target="_blank"]streekbus[/url]. Je kan 1 maal per dag vanuit de toeristencentra (o.a.PLAYA DE LAS AMÉRICAS lijn342) of vanuit het noorden (Puerto de la Cruz lijn 348) naar El Parador de Turismo - Teleférico (kabelbaan) - El PORTILLO.

Als je op Tenerife bent moet je zeker een keer naar het Nationale Park De Teide gaan om dit indrukwekkende landschap te zien.
0
1

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
488
Geplaatst op
01 Apr 2013
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

1 reactie(s) bij "Wandelen in het vulkanisch landschap van Parque Nacional del Teide "

  • profile image comment

    Goede uitgebreide beschreven tip, het is daar idd prachtig!

    Door REvanSlooten • geplaatst op 2013-04-02 10:12:51

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.