Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wijnteelt op Lanzarote

Lanzarote,
Spanje


Het verbouwen van wijn gebeurd op Lanzarote op een hele bijzondere en unieke manier. In het lavalandschap maakt men kuilen, en in iedere kuil wordt een druivenrank geplaatst. De kuil is bedekt met 'Picon', dit zijn kleine lavasteentjes die de eigenschap hebben het vocht goed vast te houden. Aangezien Lanzarote een redelijk droog eiland is, is dit een zeer effectieve manier om de druiven goed te laten groeien. Om de kuil heen wordt een half-rond muurtje gebouwd van grotere lavastenen om zo het plantje te beschermen tegen de harde wind die regelmatig over het eiland waait!
Dit alles is niet alleen heel effectief en zorgt voor een lekker wijntje, het landschap oogt door deze manier van wijnbouw ook uniek en zeer zeker fotogeniek!

De Bodaga's kun je vinden tussen Yaiza en San Bartolomé aan de LZ-30. Maar ook de zijwegen naar Mancha Blanca en Montaiña Blanca hebben een paar Bodega's die het bezoek waard zijn!
Aan te raden is de om bij elke Bodaga lekker te stoppen en te proeven. Enkele Bodega's hebben een klein restaurantje voor als de maag gaat rammelen en de bodem om nog even door te gaan bijgevuld moet worden. Sommige Bodega's hebben ook een klein museumpje.