Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Graciosa

Lanzarote,
Spanje


Vanaf 480 meter hoog hebben we een geweldig zicht op het eiland La Graciosa. Het weer is helder, de zee is strak blauw, er hangt een wolk die de vulkaan in de schaduw zet. we staan op het uitzichtpunt Mirador del Rio, een meesterwerk van de kunstenaar Cesar Manrique met diverse plateautjes, uitgehouwen in de steile rots om het uitzicht naar alle kanten te kunnen bewonderen. En dat doen we dan ook graag.

Het enige dorpje op La Graciosa is Caleta del Sebo dat je links ziet liggen. Ze leven er voornamelijk van het vissen, er is een haventje. Maar er is geen enkele verharde weg op dit eiland, een aantal inwoners heeft wel een jeep waarmee ze over de onverharde wegen kunnen. Hier ga je terug in de tijd. Je kunt het bezoeken, er liggen mooie stranden en wandelpaden.

La Graciosa maakt onderdeel uit van de Chinijo Archipel, zoals ook het vulkaaneiland wat je erachter ziet liggen, Montana Clara, dat 256 hoog is. Het is onderdeel van het grootste maritieme natuurreservaat in Europa en het schijnt zelfs dat het avonturenboek 'Schateiland' op La Graciosa is gebaseerd. Het was vroeger een favoriete hangplek voor piraten omdat er veel handelsschepen hier passeerden.
Als je de foto opent krijg je een betere blik op het eiland.