Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

View Playas del Papagayo

Lanzarote,
Spanje


De Playas del Papagayo bestaan uit een reeks bounty-stranden. Ze liggen allemaal in een knusse baai.
Je kunt er enkel komen met de auto. Het is een gravelweg met af en toe een kuiltje. Maar heel goed te doen. Je kunt je auto ter plaatste makkelijk kwijt. In playa Blanca en langs de wegen er naartoe staan borden die de weg naar Playas del Papagayo wijzen.

Ik vond het een idyllische plek waar je je heerlijk kunt ontspannen, wandelen, zwemmen, relaxen op het strand en snorkelen. Ik heb gekozen voor een wandeling over de lavarotsen en de steile rots die je op de achtergrond ziet staan. Het voordeel is dat het hier lekker rustig is en geen massa's mensen tegenkomt.

Met een beetje ongevaarlijk klauterwerk kun je deze schijnbare steile rots beklimmen. Dit doe je niet vanuit het strand maar je start vanuit de parkeerplaats. Ook kinderen vinden dit geweldig om te doen. Op de foto zie je drie mensen bovenop de rots lopen. Je kunt je voorstellen dat je dan een overweldigend zicht hebt over dit prachtig gebied.Tijdens de wandeling ontvouwen zich voortdurend nieuwe vergezichten. Dat is genieten.

Vanaf een lavarots is deze foto genomen. Er staan geen borden die je wegwijs maken, je moet echt zelf je weg vinden. Maar dat vond ik juist zo verrassend.
Er is een klein restaurant aanwezig waar je wat kunt eten en drinken.