Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleurenpallet

Lanzarote,
Spanje


Een paar jaar terug hadden Eefje en ik al een roze meer (Lac Rose, in Senegal) gezien. Een zoutmeer dat haar naam te danken heeft aan de kleur van het water, die roze-achtig tot mauve is. Dit komt door de hoge zoutconcentratie die het licht anders breekt en door de aanwezigheid van rode plankton en microbacteriën.

Afgelopen jaar kwam na roze, groen erbij! Op Lanzarote bezochten we een gifgroen meer, Lago Verde. Het meer is ontstaan in een oude krater. De groene kleur is niet ontstaan door zwavel of andere stoffen die je bij vulkanen aantreft. Het meer is zo groen gekleurd vanwege algen die in het zoute water leven. De bovenrand van de krater is makkelijk bereikbaar. Hier heb je een prachtig uitzicht op het meer, maar ook op het zwarte strand met haar grillige rotsen met een brede kleurschakering van roestrood, aardebruin, blauw en pekzwart.

In tegenstelling tot het roze meer, kan je niet bij het groene meer komen, slecht tot op een paar meter. Een touw en enkele bordjes geven aan dat je niet verder mag.