La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Palma, wat een bijzonder eiland...

La Palma,
Spanje


Na een drukke tijd waren we toe aan een weekje zon! Maar we wilden zeker zijn van mooi weer.
Dat dachten wij op La Palma te vinden en wat hebben we het daar getroffen!! Niet wat het weer betrof want het was erg wisselvallig maar wel qua afwisseling en mogelijkheden. Omdat het de 2e dag zo verschrikkelijk regende hebben we een auto gehuurd(we gingen eigenlijk alleen maar op het strand liggen;)) Wat is er veel te zien.

La Palma heeft een oppervlakte van 729 km² en is ongeveer 42 bij 24 kilometer.
Het eiland hoort bij de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife. Het heeft een vruchtbare natte kant en een droge zijde waar de meeste toeristen komen.

De hoofdstad Santa Cruz de la Palma is de grootste stad en leuk om rond te wandelen. Palma onderscheidt zich van de andere Canarische Eilanden door het ontbreken van massatoerisme. De toeristen die het eiland bezoeken (voornamelijk wandelaars) komen voor de prachtige natuur en de authentieke eilandcultuur.
Er zijn dan ook een aantal prachtige en soms zware wandelpaden, sommige alleen maar begaanbaar met een gids...

Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. Dit heeft ongeveer drie miljoen jaar geleden plaatsgevonden. Het eiland heeft het actiefste vulkanisme van de archipel. De voet van het eiland ligt op 3500 m onder de zeespiegel en het hoogste punt ligt op 2426 m boven de zeespiegel. La Palma is daarmee wereldwijd gezien het hoogste eiland in relatie tot het aardoppervlak. Door het hoogteverschil is er ook veel temperatuurverschil, dus beneden loop je te stikken in je t-shirtje en boven had het begin mei nog gesneeuwd!
In 1971 was de laatste vulkaanuitbarsting bij de Teneguía waar we bovenop de rand gelopen, heel indrukwekkend en je hebt een prachtig uitzicht...

Ook de zoutpannen in het uiterste zuiden zijn interessant om te bezoeken, hier wordt het zeewater ingepompt en na verdamping blijft het zout over dat verpakt wordt en in de supermarkten op het eiland verkocht wordt. Het zout smaakt erg sterk omdat er niets aan toegevoegd wordt.

La Palma heeft maar een paar leuke zandstrandjes en verder zijn het voornamelijk de lavakusten die je ziet.
Dit eiland is echt een aanrader als je van mooie en afwisselende natuur houdt en af en toe even lekker een paar uur op strand wilt liggen!!