Gran Canaria reviews

Schrijf als eerste een review!
10
Spanje Gran Canaria
Mooie plek Gran canaria; lekker weer en mooie omgeving! En ook een plek om heerlijk tot rust te komen! Een plek om te wandelen, te zwemmen, te zonnen; en jezelf even lekker te laten verwennen... De moeite waar om hier naar toe te gaan!
Regio
 • Zonnig!
 • Stranden zijn niet heel super..
Review geplaatst op 2016-12-13
10
Spanje Gran Canaria
ChristaThieme was hier 30 Jun 2012
Deze kerkgrot is gewijd aan de maagd Maria en staat langs de weg vlak boven het kleine dorpje Artenara. De prachtige weg er naartoe is door het binnenland van het eiland met veel lekker bochten. Het Mariabeeld in de grot wordt vereerd als de patroonheilige van de Canarische folklore en van de wielrenners. De festiviteiten ter ere van deze Maria duurt bijna de hele maand augustus. De bewoners lopen dan rond in traditionele kledij en dansen op de folkloristische muziek. Een meer formele pelgrimstocht vindt plaats op de laatste zondag van de maand, maar de grot is het hele jaar door te bezichtigen. Als je even niet oplet ben je er zo voorbij. Kan je het niet vinden vraag dan naar ‘La Ermita de La Cuevita’ (vrij vertaald de kleine kluizenaarsgrot). De voorgevel is een ruwe rotswand met een simpele houten deur en een metalen hek. Alleen het stenen kruis boven op de rots is een teken dat er meer aan de hand is. De kerk is niet veel groter dan je op de foto ziet. Er is slechts ruimte voor een altaar, een preekstoel en een biechtstoel. Je ziet de groene algen linksboven op de rotswanden groeien. En een leuk detail; aan de wand hangt de handtekening van de legendarische Spaanse wielrenner Miguel Inudrain ingelijst. Het is een mooie en aparte plek om te bezoeken als je van kerken en religieuze plekken houdt.
Regio
 • Aparte soort kerk die je niet vaak tegekomt
 • Gelegen in een typisch Canarisch dorpje
 • Vrijwel geen toeristen behalve tijdens de festiviteiten
 • Prachtige uitzichten op het Canarisch landschap tijdens de weg er naartoe
 • De kerkgrot is altijd open zover ik weet
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Spanje Gran Canaria
ChristaThieme was hier 31 Jan 2011
Wat wij zelf als eerste hebben gedaan op gran Canaria is de meest herkenbare berg van het eiland gaan opzoeken en deze met eigen ogen te gaan bekijken. Roque Nublo betekent “Wolkenrots" en vanaf heel veel plekken op Gran Canaria kan je dit markante rotsblok zien. Zelfs vanuit Playa del Ingles, het meest bekende strand bij de toeristen. Als je er naartoe gaat, trek dan stevige wandelschoenen aan en neem dan wel een warm vest of jas mee, want zeker in de wintermaanden kan het weer onvoorspelbaar zijn. Ook een flesje water dien je eigenlijk altijd standaard bij je te hebben, waar je ook naartoe gaat. Het makkelijkste is om met een (huur)auto naar de bijbehorende parkeerplaats met een verkoopstalletje te rijden (staat allemaal goed aangegeven). Vanaf daar leidt een eenvoudige wandelweg naar boven, zelfs voor kinderen is dit goed te doen. Onderweg naar boven wandel je eerst langs de monnikenrots (als je ´em ziet, dan snap je waarom hij zo heet). Daarnaast krijg je mooie uitzichten voorgeschoteld en boven op het vlakke plateau aangekomen, kan je de kikkerrots zien waken over de wolkenrots. Op 1813 meter hoogte sta je na een flinke klim in een onwerkelijk maanlandschap met een 80 meter hoge rots, met uitzicht over Gran Canaria en je kan zelfs de hoogste berg van Spanje, de Teide, zien op het nabijgelegen eiland Tenerife.
Regio
 • Mooie uitzichten
 • Goed wandelpad, wel omhoog
 • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-13
9
Spanje Gran Canaria
ChristaThieme was hier 31 Jul 2010
Wat ons betreft is Gran Canaria niet alleen maar een eiland vol met toeristen en zon, zee en strand. Het is ook een eiland met mooie ruige natuur, vol met fantastische uitzichten en kronkelende bergweggetjes. Maar ook Canarische cultuur, architectuur en geschiedenis opsnuiven in Las Palmas. Het is een eiland met vies Canarisch eten zoals tortilla, gofio en mojosaus, maar ook lekker eten zoals cabra, cerdo frito en pan y ajo o aioli. Een eiland waar je hagedissen, salamanders, gekko's, sprinkhanen, krekels, roofvogels, kamelen, dolfijnen en papegaaien kan zien. Waar het verkeer voetgangersvriendelijk is en voor de automobilist een eiland met veel rotondes, weinig stoplichten en vooral géén files is. Gran Canaria is een eiland waar bijna alle mannen Juan, Paco of (An)Toni heten en waar onze Nederlandse namen onuitspreekbaar zijn. En ‘last but not least’… Gran Canaria is een eiland waar je mooie herinneringen kan maken!
Regio
 • Ontspannen en relaxed
 • Vriendelijke en behulpzame Canario's
 • Prachtig binnenland zonder toeristen
 • Las Palmas is cultuur en historie
 • De Spaanse mentaliteit kost tijd!
Review geplaatst op 2016-10-22