Baskenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buiten de gebaande tijden

Baskenland,
Spanje


Daar sta je dan om half 10 's avonds in je eentje op een verlaten weggetje een paar honderd meter hoog. Een paar uur geleden was ik hier ook en toen stond het hier stamp vol met auto's en liepen er overal mensen. Iedereen komt hier voor het kleine eilandje op de foto. Of liever gezegd het kerkje dat erop staat!

's Middags maakte ook wij de wandeling en dat was afzien. Het was zo druk dat we zelfs besloten het laatste stukje omhoog niet meer te doen omdat we er op deze manier simpelweg geen zin meer in hadden.

Toen ik vanuit mijn hotelkamer een paar kilometer verder zag dat het best een mooie zonsondergang kon worden besloot ik in de auto te stappen en een mooi plekje te zoeken. Na een kwartiertje rijden vond ik dit plekje met het prachtige uitzicht over de oceaan, het eilandje met het kerkje en d prachtige wolken die één voor één voorbij leken te drijven.

Het kerkje is genaamd San Juan de Gaztelugatxe en word veel bezocht. De Spanjaarden geloven dat wanneer je een wens doet en 3 keer aan de bel trekt je wens uitkomt.

Mijn wens vanmiddag was een mooie foto te maken en dat kan dus blijkbaar ook zonder te bellen! Je moet dus wel in je eentje een hele tijd staan wachten maar als de zon dan eindelijk begint te zakken heb je ook wat moois.

Eigenlijk het enigste mooie moment dat we bij dit kerkje gehad hebben want ga je overdag of begin van de avond dan is er door de duizenden toeristen echt niks aan.